Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schöne maakt gemiste strafschop goed voor Ajax

Laatste update:

Utrecht verloor sinds maart 2009 geen thuiswedstrijd meer van Ajax in de Eredivisie en hoopte die lijn logischerwijs door te trekken. In het eerste half uur gebeurde er relatief weinig in De Galgenwaard, maar in het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide partijen mogelijkheden om de score open te breken. Richairo Zivkovic werkte de bal na een strakke voorzet van Nacer Barazite tegen de dwarsligger, Sébastien Haller mikte naast, Barazite had het vizier evenmin op scherp staan en aan de andere kant werd een afstandsschot van Hakim Ziyech gekeerd door doelman David Jensen.

De beste kans in het eerste half uur was er voor Anwar El Ghazi, die na een pass van Schöne kon uithalen, maar met zijn linkerschoen te hoog mikte. Het was voor Ajax de vijfde keer in de laatste zes competitiewedstrijden waarin men in de eerste helft niet wist te scoren, maar Peter Bosz voerde in de rust geen wissels door. Ook Erik ten Hag liet zijn elf spelers staan en de trainer zag hoe Sofyan Amrabat de eerste kans kreeg van het tweede bedrijf: de middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Haller en schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Ajax kreeg daarna meer grip op het duel.

Het veldoverwicht leidde na een uur spelen tot een strafschop, want scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip nadat Amin Younes de bal tegen de arm van Barazite ana had geschoten. Schöne ontfermde zich over de bal en schoot over, waardoor Ajax dit seizoen zowel meer strafschoppen heeft gekregen (zeven stuks) als gemist (drie) dan welke andere ploeg uit de Eredivisie dan ook. De Amsterdammers raakten door de gemiste elfmetertrap van de leg en ook Utrecht ging steeds rommeliger spelen. Bosz greep na 73 minuten voor het eerst in en liet Matthijs de Ligt en Justin Kluivert invallen.

De oefenmeester hoopte dat met name de rechtsbuiten een en ander kon forceren en de beste mogelijkheden waren er voor Kasper Dolberg en Giovanni Troupée: de Deen schoot vanaf een meter of tien over en de verdediger van Utrecht joeg de bal eveneens in kansrijke positie over de kooi van de tegenstander. Het leek echter bij een brilstand te blijven, maar Schöne nam daar geen genoegen mee en maakte er zeven minuten voor tijd 0-1 van. Hij nam een afvallende bal vol op de pantoffel en de dropkick vloog uiteindelijk de winkelhaak binnen. Utrecht slaagde er daarna niet meer in om wat terug te doen.

Eredivisie
FC Utrecht
0 - 1
Ajax
Een terechte zege voor Ajax?

Meer nieuws

Ajax schetst ontluisterend beeld van Mislintat: 'Sven duldt geen tegenspraak'
2
Engeland maakt voorselectie bekend: Marcus Rashford schittert door afwezigheid
65
Davy Pröpper (32) zet opnieuw een punt achter zijn voetbalcarrière
4
Portugal neemt Francisco Conceição mee naar het EK in Duitsland
33
'Vangelis Pavlidis kan AZ verlaten en alsnog de Champions League in'
20
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties