Schöne voorkomt in slotfase nederlaag voor Ajax

Frank de Boer verving Riechedly Bazoer op het middenveld door Daley Sinkgraven en liet Davy Klaassen in de punt en debutant Amin Younes op links beginnen. Ajax begon haar vijfhonderdste thuiswedstrijd in de Amsterdam ArenA echter niet best, want na acht minuten keek men al tegen een achterstand aan. Sinkgraven leed balverlies, Jaïro Riedewald klungelde vervolgens ook en daardoor kon Nir Biton met een mooi laag schot de verre hoek vinden: 0-1. Ajax speelde met aanvallende intenties, maar kon niet gevaarlijk worden. Na ruim een kwartier spelen werd pas een eerste echt kans gecreëerd.

Anwar El Ghazi's schot strandde na een goede actie echter in een mêlee van Celtic-spelers. Na 25 minuten was het wel raak voor de Amsterdammers: Klaassen legde de bal met een hakje neer voor Viktor Fischer, die met een droog schot de verre hoek vond. Ajax bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar vijf minuten voor rust kwam men goed weg. Jasper Cillessen voorkwam met een knappe reflex een goal van Leigh Griffiths, maar drie minuten later werd het alsnog 1-2: Mikael Lustig kopte bij de tweede paal raak na een hoekschop.

Ajax zette in de tweede helft de achtervolging in en werd vrijwel meteen gevaarlijk: Younes kon Davy Klaassen niet bereiken en even later slaagden Fischer en opnieuw Klaassen er niet in om in kansrijke positie de trekker over te halen. De Boer greep na ruim een uur spelen in en verving Sinkgraven en Younes door Arek Milik en Thulani Serero. Laatstgenoemde bewees een paar minuten later al zijn waarde toen hij een voorzet wegwerkte; anders had Kris Commons in de zestien gevaarlijk kunnen worden. De Zuid-Afrikaan voegde meer gif toe aan het spel van de rood-witten.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg het thuispubliek weer hoop op een positief resultaat: Emilio Izaguirre beging een overtreding op El Ghazi en kreeg zijn tweede gele kaart. Klaassen en invaller Milik waren vervolgens heel dicht bij de gelijkmaker, maar hun kopballen gingen er niet in. De Pool raakte zelfs de paal. Vijf minuten voor tijd viel de 2-2 alsnog: Schöne, die na 75 minuten in het veld was gekomen voor Fischer, zag zijn vrije trap er in één keer invliegen. Ajax hoopte vervolgens tegen tien Schotten de drie punten in eigen huis te kunnen houden, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel.

HELAAS! Ajax komt in haar vijfhonderdste thuiswedstrijd in de Amsterdam ArenA niet tot een overwinning. Lasse Schöne maakt vijf minuten voor tijd gelijk tegen Celtic: 2-2! #ajacel #uel #instavoetbalzone