Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Schok' in sportland: Ajax-collega lijkt Hendriks nieuwe topfunctie te bezorgen

Laatste update:

Woensdag werd bekend dat Hendriks Ajax na anderhalf jaar gaat verlaten. In goed overleg met de Raad van Commissarissen kwam de 63-jarige bestuurder overeen zijn tot 15 november lopende contract niet uit te dienen.

Vele mensen die Ajax een warm hart toedragen ontvingen dat nieuws met luid gejuich. Er wordt Hendriks onder meer de aanstelling van Sven Mislintat en een groot deel van de sportieve en de financiële crisis verweten.

Nu lijkt de voormalig hockeycoach al snel weer elders aan de slag te kunnen. Volgens De Telegraaf is Hendriks' naam gevallen als algemeen directeur van de NGF.

Dat zou bij vooraanstaanden in de golfwereld in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Vooral vanwege het herhaaldelijke bewijs dat Hendriks over onvoldoende leiderschapskwaliteiten beschikt.

De Amsterdammer zou daarin zowel in zijn functies als hockeycoach als in zijn bestuurlijke functies bij de NOC*NSF zijn tekortgeschoten. Met name zijn omgang met Yuri van Gelder, die na een stapavond inclusief alcoholgebruik naar huis werd gestuurd op de Spelen van 2016, wordt als 'dieptepunt' beschouwd.

Dat Boekhorst momenteel interim-directeur bij de NGF is, kan men dan ook niet los zien van de interesse in Hendriks. De twee werken sinds september 2023 nauw samen binnen Ajax.

Hendriks zou op 1 maart direct aan de slag kunnen bij de NGF. De oude algemeen directeur, Jeroen Stevens, trad twee maanden geleden al af.

Het is nog niet bekend of Hendriks' functie bij Ajax, die van Chief Sports Officer, na zijn vertrek blijft voortbestaan.

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
3
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
19
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
15
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
73

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties