Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schreuder spreekt zich uit over plek op het middenveld voor Kudus

Laatste update:

"Het blijft een raar gevoel dat er nu een WK bezig is", stelt Schreuder tegenover Voetbal International. "Normaal is dat in de zomer en dan volg ik het ook intensiever omdat je veel meer tijd hebt. Nu komen de wedstrijden tussen het andere werk door, en pik je meer je duels uit. En dan nog kan je niet alles zien." De oefenmeester volgt de verrichtingen van zijn internationals desondanks op de voet. "Ik heb ook met alle spelers via de app contact. Natuurlijk maken ze verschillende dingen mee. Zo zit het toernooi er al op voor Edson Álvarez en Jorge Sánchez, net zoals dat geldt voor Mohammed Kudus, die zichzelf wel op een geweldige manier heeft laten zien."

Waar Álvarez en Sánchez niet ieder duel in de basis stonden, ontpopte Kudus zich tot een van de belangrijkste spelers van the Black Stars. Zo gaf hij een assist tegen Portugal (3-2 nederlaag) en was hij van groot belang met twee doelpunten tegen Zuid-Korea (3-2 overwinning). "Het is mooi om te zien dat Mohammed ook voor Ghana zijn doelpunten maakt", reageert Schreuder. "Dat heeft hij natuurlijk in de afgelopen maanden ook bij ons gedaan. Qua scorend vermogen denk ik dat Kudus terug kan kijken op een goede eerste seizoenshelft." De Ghanese aanvaller annex middenvelder kwam tot tien doelpunten in 21 officiële wedstrijden in de eerste seizoenshelft. Toch moest Kudus het regelmatig doen met invalbeurten, daar Schreuder voor de spitspositie doorgaans kiest tussen Kudus óf Brian Brobbey.

"Bij Ajax wordt altijd gesproken over veertien à vijftien spelers die allemaal kunnen spelen", zegt Schreuder. "Dat is ook zo, en daar is Mo er eentje van. Ik heb vanaf het begin gezegd dat hij voor mij meer oogt als een vrije aanvaller, die heel moeilijk te verdedigen is. Dat was onder meer ingegeven omdat we natuurlijk ook veel goede middenvelders hebben. Ik denk dat hij ook op 10 goed kan spelen, maar dan wel meer op een middenveld met twee nummers zes in zijn rug." Kudus gaf eerder aan zichzelf meer een 'nummer 10' te vinden dan een spits. "Dat is ook niet erg, dat mag hij ook vinden", zegt Schreuder daarover. Oranje-spelers Daley Blind, Davy Klaassen, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Remko Pasveer en Steven Bergwijn zijn nog actief op het WK en worden dus later terugverwacht.

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
5
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
45
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties