Schürrle bezorgt Real wéér misstap, Dost blijft scoren

Borussia Dortmund - Real Madrid 2-2
In een zeer enerverende eerste helft waren de ploegen van Thomas Tuchel en Zidane aan elkaar gewaagd, al verscheen het doelpunt van de Duitsers vrij laat op het scorebord. Keylor Navas moest in het eerste kwartier in actie komen op pogingen van Gonzalo Castro en Pierre-Emerick Aubameyang, terwijl Ousmane Dembélé de bal over het doel van los Merengues schoot. Een handsbal van Cristiano Ronaldo na een vrije trap van Aubameyang werd niet met een strafschop bestraft, tot onvrede van die Borussen.

Een heerlijke aanval van Real Madrid leidde vervolgens, tegen de verhouding in, de 0-1 in. Na voorbereidend werk van James Rodrigues en Gareth Bale, met de hak, schoot Ronaldo het leer achter Roman Bürki. Real Madrid won vervolgens meer duels op het middenveld dan Dortmund, maar Navas moest daarentegen wel in actie komen op pogingen van Aubameyang en Sokratis Papastathopoulos. In de 44e minuut kwam Dortmund alsnog op gelijke hoogte: Navas werkte een vrije trap van Raphaël Guerreiro tegen Raphaël Varane aan, waarna Aubameyang het laatste zetje gaf.

Dortmund startte sterk aan de tweede helft en leunde vooral op de ingevingen van Dembélé, die de defensie van Real Madrid hoofdbrekens bezorgde. Vanaf de zestigste minuut liet het team van Zidane zich meer gelden en was een kopbal van Bale over de lat een voorbode van de 1-2. Na voorbereidend werk van Ronaldo werkte Karim Benzema het leer tegen de paal, waarna de rebound voor Varane was. Real Madrid had mogelijkheden om de score uit te breiden, maar tegelijkertijd moest ook Navas attent blijven. In de 88e minuut viel alsnog de 2-2: Varane was te laat om te voorkomen dat André Schürrle het leer hoog in het doel schoot en daarmee de eindstand bepaalde.

Sporting Portugal - Legia Warschau 2-0
Het team van Jorge Jesus legde in de eerste helft al de basis voor een zege op het bezoek uit Polen, dat in de eerste groepswedstrijd al met 0-6 klop had gekregen van Borussia Dortmund. Sporting had in de eerste 45 minuten volop balbezit, domineerde het spel en nam na 28 minuten de leiding via een heerlijke volley van Bryan Ruiz. Nog geen tien minuten later was Dost aan de beurt. Adrien Silva kreeg alle ruimte om de Nederlander van een precieze voorzet te bedienen, waarna de spits met een lage volley de 2-0 én zijn vijfde goal in vijf wedstrijden voor Sporting tegen de touwen werkte.

Na de onderbreking was Legia niet in staat om een aansluitingstreffer te forceren. Sporting zocht zelf naar een derde doelpunt, maar Arkadiusz Malarz verleende geen medewerking. Zo keerde de doelman onder meer een schot van Adrien Silva. Sporting, dat de eerste groepswedstrijd ongelukkig van Real Madrid verloor, speelde het duel professioneel uit en maakt zich nu op voor een confrontatie met Borussia.

Bas Dost is niet te stoppen! Doelpunt nummer vijf, in vijf duels (Y)