Scorende Depay helpt PSV aan unieke prestatie in Eredivisie

In het eerste half uur hielden PSV en Heracles elkaar in evenwicht. Cocu en John Stegeman keken vanaf de zijlijn toe hun teams niet in staat waren om grote kansen te creeëren. Het enige hoogtepunt was een vrije trap van Depay rond de twintigste minuut, die door Bram Castro eenvoudig werd gekeerd. PSV vond tien minuten later echter voor het 26e competitieduel op rij het doel van de tegenstander. Castro zag er niet goed bij de verre vrije trap van Depay, die daarmee zijn 22e doelpunt van het seizoen liet aantekenen: 1-0. Depay is daardoor de eerste PSV'er sinds Mateja Kezman in 2003/04 die tot een dergelijk aantal in de Eredivisie komt.

In het restant van de eerste helft probeerde Depay opnieuw uit een vrije trap te scoren, maar Castro liet zich niet nogmaals passeren en keerde de inzet. In de tweede helft probeerde PSV het duel zo vroeg mogelijk op slot te gooien. Depay dacht in de 51e minuut opnieuw te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een pegel van Adam Maher verscheen evenmin op het scorebord: de middenvelder mikte het leer op de paal.

Na ruim een uur spelen verdubbelde PSV alsnog de voordelige marge. Een schot van Willems werd door het hoofd van Luuk de Jong van richting veranderd en zodoende mocht Castro de bal voor de tweede keer uit zijn doel halen: 2-0. PSV zocht nog naar een derde doelpunt, maar onder meer Maher liet een goede mogelijkheid liggen. In de slotfase mocht de pas zeventienjarige Steven Bergwijn zijn Eredivisiedebuut maken, als vervanger van Jürgen Locadia. Depay kreeg daarna zijn publiekswissel van Cocu: Rai Vloet nam zijn plaats in. Suently Alberto, die inviel voor de vertrekkende Abel Tamata, mocht eveneens aan het grote werk ruiken.