Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Scout van FC Twente doet ontluisterend verhaal: 'Als een mes in mijn rug'

Laatste update:

Bleuming, die vanwege nierproblemen slechts enkele uren per dag kan werken, kreeg twee weken geleden van algemeen directeur Paul van der Kraan te horen dat hij samen met de nieuwe technisch directeur Jan Streuer de selectie voor komend seizoen mocht samenstellen. "Van der Kraan zei dat hij blij was dat Jan en ik samen de selectie zouden gaan invullen", aldus Bleuming. "Daarna vertrok hij weer en hebben Jan en ik twee uur lang de lijstjes met spelers doorgenomen."

Een week na die meeting werd Ron Jans aangesteld als trainer van FC Twente. "Als Jan en Ron het niet in me hadden zien zitten en met een andere scout hadden willen werken, was dat heel jammer geweest, maar had ik het wel kunnen accepteren. Dat is alleen niet aan de orde", stelt Bleuming, die afgelopen dinsdagmiddag opnieuw met Jans en Streuer om tafel ging om te spreken over nieuwe spelers. Jans vraagt Bleuming zelfs om komend seizoen de wedstrijdanalyses te maken, hetgeen laatstgenoemde graag wil doen en toezegt.

Dinsdag rond 16.00 uur nam Bleuming afscheid van Jans, een half uur later moest hij zich bij de directie melden in stadion de Grolsch Veste. "Daar werden we ingelicht over de reorganisatie. Om kwart voor vijf kreeg ik de mededeling dat ik was ontslagen en om tien voor vijf stond ik buiten", zegt Bleuming, die verbijsterd achterblijft over de gang van zaken. "Deze zag ik niet aankomen."

Bleuming gelooft niet dat Jans en Steuer wisten van de plannen van de directie van FC Twente om hem te ontslaan. „Hebben Jans en Streuer het geweten? Die vraag heb ik me gesteld, maar het antwoord is vrijwel zeker: nee. Als het wel zo is, dan is het slecht. Dan ben ik leeggezogen met informatie en daarna aan de kant gezet, maar zo schat ik ze totaal niet in. Ze komen allebei heel eerlijk en betrouwbaar over. Ik kreeg ook appjes van ze waaruit dat blijkt."

"Het lastigste vind ik dat ik eerst complimenten kreeg en tien dagen later te horen krijg, dat ik door corona op straat sta", vervolgt hij. "Om bedrijfseconomische redenen dus. Maar hoe wil je gaan scouten zonder scouts? Ik was enige die over was. Je hebt een selectie nodig voor volgend seizoen. En echt, ik wil niemand beschadigen, ik ben ook niet zielig, maar dit is allemaal wel heel wrang." FC Twente wenst niet op de zaak te reageren.

Meer nieuws

Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: 'Rot toch op!'
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
17
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
25
De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
6
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
46
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties