Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Seedorf: 'Waarom zijn er geen zwarte coaches in de Premier League?'

Laatste update:

Tot de zomer van 2019 was Seedorf actief als bondscoach van Kameroen. Als de oud-middenvelder wordt gevraagd of hij verwacht ooit nog terug te keren in het trainersvak, is zijn antwoord stellig. "Het gaat niet zozeer om verwachtingen, maar om de kansen die je aangeboden krijgt. Ik zit niet meer echt te wachten op de voetbalwereld. We weten dat er weinig zwarte coaches zijn in de voetballerij, ondanks hun carrière en goede prestaties als coach. Het gaat om de kansen die je krijgt. Er is een algemeen probleem dat sommige groeperingen uitgesloten worden en geen kansen krijgen, niet alleen in de voetballerij. Ik denk dat iedereen zich er wel van bewust is, maar er zijn nog geen concrete acties die ondernomen kunnen worden om het probleem op te lossen. Daar ben ik nu heel actief mee bezig."

Seedorf met assistent Patrick Kluivert in hun tijd bij Kameroen

Seedorf heeft een duidelijke visie op het probleem dat opgelost dient te worden, en stelt dat de media hier ook een rol in spelen. "Het zou mooi zijn als de journalisten er ook meer mee bezig zouden zijn, want wat ik zeg is niets nieuws. Kijk bijvoorbeeld naar Chelsea, waar Lampard drie keer wordt weggestuurd maar telkens nieuwe kansen krijgt. Terwijl Vieira prima presteert en wordt weggestuurd. Waarom zijn er geen zwarte coaches bij clubs in de Premier League? Waarom wordt Reiziger overgeslagen bij Ajax? Dat zijn de vragen die gesteld moeten worden, want er is nu iets mis binnen het systeem."

De laatste jaren werd het voetbal steeds vaker geteisterd door verschillende racistische voorvallen. Zo werd Vinícius Júnior meerdere malen racistisch bejegend en klinken in sommige Europese landen regelmatig oerwoudgeluiden vanaf de tribunes. Volgens Seedorf moet het probleem in zijn geheel worden aangepakt en zullen de hogere instanties moeten ingrijpen. "Het is een groter probleem dan de voetballerij alleen, maar ik ben er van overtuigd dat de voetballerij dit wel snel zou kunnen verbannen. Er moet actie ondernomen worden als geheel, zodat iedereen voelt dat het daadwerkelijk zijn eigen probleem is. Dit zou een sociale impact kunnen hebben op de maatschappij. Ik denk niet dat er heel veel opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Het moet door de hoge machten worden doorgevoerd. Dan bedoel ik bijvoorbeeld regeringen en sociale instituties die samen tot oplossingen moeten komen."

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
22
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
8
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
27
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
19

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties