Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Selectie Marokko kan onveilig Guinee eindelijk verlaten na staatsgreep

Laatste update:

Alpha Condé (83) is sinds 2010 de de president van Guinee, maar aan zijn heerschappij lijkt snel een einde te komen. Volgens onder meer het AFP wordt Condé momenteel door een speciale eenheid van het leger vastgehouden in Sékoutoureya, het presidentiële paleis van de regeringsleider in Conakry. De soldaten van het Guinese leger scharen zich naar verluidt achter luitenant-kolonel Mamady Doumbouya. In 2011 was er ook een staatsgreep, waarbij zelfs enkele doden vielen. Het lukte de coupplegers destijds echter niet om Condé te verdrijven.

"We horen de hele dag geweerschoten in de buurt", reageerde bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko zondag in gesprek met l'Équipe. "Er staat een vliegtuig op ons te wachten, maar we mogen niet vertrekken. We hebben 45 minuten tot een uur nodig om op het vliegveld te komen. Als je buiten geweerschoten hoort, is de veiligheid niet volledig gegarandeerd. De spelers zijn niet gerustgesteld; er zijn zeker zorgen. Ik ben het gewend en voor mij is het minder problematisch, maar deze situatie is bizar. De Marokkaanse autoriteiten, onder wie de koning, zijn zeer bereid om ons te helpen." Inmiddels is er dus toestemming gekomen om te vertrekken.

Bij de selectie zitten onder anderen AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal en Souffian El Karouani van NEC. Ook voormalig Eredivisionist Sofyan Amrabat behoort tot de groep. Marokko begon donderdag met een 2-0 overwinning op Soedan aan de kwalificatiereeks op weg naar het WK in Qatar. Halilhodzic besloot om Hakim Ziyech niet op te roepen voor deze interlandperiode vanwege een gebrek aan discipline en inzet. Het leidde al snel tot een furieuze reactie van de middenvelder van Chelsea. "De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!", schreef Ziyech donderdag op zijn Instagram Stories, gevolgd met een clownemoji. "Ziyech toonde geen discipline tijdens de laatste twee wedstrijden", zei Halilhodzic, die eind augustus al bekend had gemaakt dat de aanvallende middenvelder niet tot de Marokkaanse selectie zou behoren.

-

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties