Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Selectie Nederlands elftal gaat in Qatar in gesprek met twintig arbeidsmigranten

Laatste update:

De KNVB laat weten dat de ontmoeting wordt georganiseerd door de FIFA en de KNVB, in samenwerking met de internationale vakbond BWI. "BWI is goed bekend met deze twintig arbeidsmigranten en weet dat de meesten van hen aan de voetbalstadions in Qatar hebben gewerkt, wat een expliciete wens was van de spelers van het Nederlands elftal", aldus de KNVB.

Bondscoach Louis van Gaal laat weten: "We gaan in de eerste plaats naar Qatar om wereldkampioen te worden, maar we kijken natuurlijk verder dan alleen voetbal. We hebben ons in de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren laten bijpraten over de omstandigheden in Qatar. Als team vinden we het belangrijk de mensen om wie het gaat te ontmoeten. We nodigen ze daarom op onze training uit om ze ook een mooie herinnering mee te geven." Behalve gesprekken met de spelers en de pers, krijgen de arbeidsmigranten ook de gelegenheid om zelf te voetballen.

Vorig jaar, bij de start van de WK-kwalificatiereeks, maakte het Nederlands elftal op het veld al een statement voor veranderingen in WK-gastland Qatar. Tegen Letland kwamen de spelers van Oranje het veld op in zwarte shirts met daarop de boodschap 'Football Supports Change', ofwel 'voetbal ondersteunt verandering'. Een maand daarvoor berichtte The Guardian dat er in totaal minimaal 6.500 arbeidsmigranten uit Sri Lanka, Bangladesh, India, Nepal en Pakistan stierven bij de bouw van de WK-stadion in Qatar.

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
5
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
18
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
11
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
15
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties