Sensatie Celta de Vigo lijdt grootste thuisnederlaag sinds maart 2004

Na een goede combinatie met Dani Parejo zette Paco Alcácer de 0-1 op het scorebord. Het was daarna Celta dat de wedstrijd domineerde en via Augusto Fernández op gelijke hoogte kwam. De Galiciërs zochten vervolgens naar een tweede doelpunt, maar gingen uiteindelijk met een achterstand de rust in. Een heerlijke vrije trap van Parejo belandde achter de verbouwereerde Sergio Álvarez: 1-2

Kort na de onderbreking profiteerde Alcácer van een fout van Jonny en was het over en sluiten voor Celta: 1-3. Parejo maakte op aangeven van Alcácer zijn tweede van de middag, na dik een uur spelen, en elf minuten voor tijd bepaalde Shkodran Mustafi de eindstand: de verdediger was sneller dan Sergi Gómez en kopte de bal tegen de touwen. Het was voor Valencia de eerste uitwedstrijd met vijf doelpunten sinds mei 2008, toen stadsgenoot Levante met 1-5 werd verslagen.