Sergio Canales pijnigt Atlético en doet Barcelona en Real groot plezier

Atlético was door blessures van onder anderen Diego Costa, Koke en Saúl Ñíguez gehavend afgereisd naar Sevilla, maar Simeone had wel de beschikking over Álvaro Morata: de huurling van Chelsea maakte in de punt van de aanval zijn debuut. Real Betis tankte afgelopen woensdag vertrouwen door zich ten koste van Espanyol te plaatsen voor de halve finales van de Copa del Rey en de ploeg van Quique Setién kreeg na drie minuten voetballen ook de eerste grote kans van de wedstrijd.

Voormalig wonderkind Sergio Canales bloeit op onder Cruijff-adept

Voetbalzone publiceerde eerder deze week een uitgebreid artikel over uitblinker Sergio Canales.Lees artikel

Zouhair Feddal kopte na een hoekschop van Canales op doel, maar de poging van de verdediger werd op spectaculaire wijze onschadelijk gemaakt door Jan Oblak. Het betekende direct het laatste serieuze wapenfeit in de eerste helft van Real Betis, dat het initiatief na de mogelijkheid voor Feddal lang aan de bezoekers hield, maar eigenlijk betrekkelijk eenvoudig op de been bleef. Pau López moest in de tiende minuut redden op een schot van Morata, maar verder werd de doelman van Real Betis in de eerste 45 minuten nauwelijks aan het wankelen gebracht.

Zeven minuten na de onderbreking kreeg Griezmann een uitgelezen mogelijkheid om Atlético aan de leiding te brengen. De Fransman kon vanaf een meter of twaalf ongehinderd uithalen, maar schoot uiteindelijk naast. Kort erna claimde de formatie van Simeone tevergeefs een strafschop na een charge van Feddal op Morata, terwijl aan de overzijde Canales Oblak aan het werk zette met een laag schot. Real Betis kwam na een hectisch begin van de tweede helft weer beter in de wedstrijd en wist na 65 minuten voetballen zelfs op voorsprong te komen.

Canales mocht na een handsbal van Felipe Luis aanleggen voor een strafschop, waarna de middenvelder Oblak op overtuigende wijze verschalkte: 1-0. Het antwoord van Atlético volgde bijna direct: een indraaiende bal van Griezmann kuste vanaf een meter of zeventien de paal. De grootmacht uit Madrid maakte in het restant jacht op de gelijkmaker, maar kon de nederlaag uiteindelijk niet meer afwenden. Real Betis is door de eerste zege op Atlético sinds december 2011 voorlopig opgeklommen naar een zesde plaats in LaLiga.