Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sergio Ramos wacht mogelijk langere schorsing: 'Ik zou anders liegen'

Laatste update:

Ramos kreeg na afloop in de mixed zone de vraag of hij de gele kaart, na een charge op Kasper Dolberg, expres had geforceerd. "Als je kijkt naar het resultaat…Ik zou anders liegen. Het was iets wat ik in mijn achterhoofd had. Het is absoluut niet zo dat ik de tegenstander onderschat of dat de tweestrijd nu gelopen is, maar ik heb het zo besloten. In het voetbal moet je soms moeilijke beslissingen nemen. Een kaart in de 88e minuut. Ik zal op de tribune plaatsnemen en zal Real Madrid als supporter steunen."

Spelers die bewust een gele kaart pakken, krijgen een wedstrijd extra schorsing opgelegd. In 2010 vond een soortgelijk incident plaats tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid (0-4). Na instructies van José Mourinho pakten Xabi Alonso en Ramos opzettelijk geel, om bewust een schorsing voor de laatste groepswedstrijd op te lopen. Real was immers al geplaatst voor de knock out-fase en twee konden zodoende met een schone lei starten. Mourinho werd vanwege het incident voor één duel geschorst door de UEFA, die na het incident met Alonso en Ramos de regels voor de spelers aanpaste.

Daniel Carvajal kreeg bijvoorbeeld een wedstrijd extra schorsing toen hij in 2017/18 exact hetzelfde deed in de vijfde groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia. Hij kreeg, bij een tussenstand van 6-0, geel voor tijdrekken en miste zodoende het laatste groepsduel met Borussia Dortmund. De UEFA deed daar echter nog een duel bovenop, de eerste achtste finale. Dit seizoen overkwam Jesús Corona van FC Porto hetzelfde: hij forceerde een derde gele kaart in de vijfde groepswedstrijd tegen Schalke 04, maar de UEFA deelde een schorsing van twee duels uit. Hij miste zodoende dinsdag de eerste achtste finale tegen AS Roma (2-1).

Ramos liet in de nacht van woensdag op donderdag via Twitter weten dat hij niet op een schorsing uit was. "In een wedstrijd zit veel spanning en veel gevoel. In seconden moet je beslissingen nemen. Het beste van vandaag is het resultaat. Het slechtste is dat ik de return met mijn ploeggenoten moet missen vanwege een moment. Ik wil duidelijk maken dat ik dit meer dan wie dan ook betreur, dat ik dit niet bewust heb geforceerd, net als in de wedstrijd tegen AS Roma en dat ik de club vanaf de tribune zal steunen."

-

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
71
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties