Sevilla bekert verder na hete avond in Sint-Petersburg

Carlos Bacca maakte al na vijf minuten zijn 22e officiële doelpunt van het seizoen: alleen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar en Antoine Griezmann scoorden dit seizoen vaker voor een Spaanse ploeg. Coke versierde een strafschop na licht contact met Luis Neto en Bacca mikte de bal vanaf elf meter naar de linkerkruising: 0-1. Sevilla zat daardoor op rozen, maar de thuisploeg gaf de moed niet op. De blauwhemden gingen met de minuut beter spelen en kregen na achttien minuten een eerste kans op de gelijkmaker: Danny's schot werd echter gestopt door Beto. Aan de overkant was het even later alweer prijs.

Aleix Vidal rondde een knappe aanval af, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli had hands geconstateert en keurde het doelpunt derhalve af. Sevilla leunde vooral op de tegenaanval en kreeg in het restant van de eerste helft nog twee uitstekende kansen om te scoren: Nicolas Lombaerts hield Vitolo net op tijd van scoren af en Igor Smolnikov haalde een schot van Bacca van de lijn. Aan de andere kant mikte de bijzonder slordig spelende aanvoerder Danny de bal tegen de buitenkant van de paal en daardoor bleef het na 45 minuten voetballen 0-1 in het voordeel van Sevilla. Zenit moest ten minste twee keer scoren.

De koploper van Rusland begon goed, want binnen twee minuten stond het 1-1: Beto verkeek zich op een voorzet en daardoor kon Salomón Rondón de gelijkmaker binnen prikken. De druk van Zenit hield aan: Beto hield Danny van scoren af, Smolnikov vuurde een halve meter voorlangs, Hulk trapte in het zijnet en een knal van Danny werd geblokt. Sevilla ontsnapte aan een tweede tegengoal en had na een uur zelf toe kunnen slaan. Coke kon in het strafschopgebied twee keer zijn kans wagen, maar Yuri Lodygin bleef alert en voorkwam de 1-2. Het publiek in het Petrovsky Stadion bleef hoop houden op een goal en die viel na 72 minuten.

Een verre pass van Hulk verraste Beto en viel via de lat in het doel; Rondón gaf het laatste zetje aan het speeltuig. Sevilla leek rijp voor de slacht en Rondón had na 82 minuten de 3-1 op de schoen, maar stuitte op Beto. Axel Witsel kwam ook dicht bij het bevrijdende doelpunt, maar kon een voorzet vanaf de linkerflank net niet binnenglijden. Het duel stevende daardoor af op een verlenging, maar vijf minuten voor tijd viel dan toch nog de beslissing. Kévin Gameiro streepte de bal na een snelle counter diagonaal voorbij Lodygin: 2-2. Zenit moest er daardoor nog twee maken, maar dat zat er niet meer in.