Sevilla en Espanyol zorgen met tien goals voor unicum in Sánchez Pizjuan

Zes van de tien doelpunten vielen al voor rust. Na de vroege openingstreffer van Pablo Piatti in de zevende minuut kopte Pablo Sarabia acht minuten later de 1-1 binnen. Een rake kopbal van Luciano Vietto zette Sevilla vervolgens aan de leiding, maar Hérnan Perez nivelleerde vier minuten later al de tussenstand. De eerste helft leek in 2-2 te eindigen, maar twee scrimmages brachten het scorebord voor rust nog tweemaal in beweging. Victor Sánchez schoot de 2-3 binnen; Vietto maakte er daarna 3-3 van.

Na de onderbreking trok Sevilla het duel naar zich toe. Franco Vázquez liet in de 53e minuut de 4-3 noteren en ruim tien minuten later was Wissam Ben Yedder het eindstation van een heerlijke aanval van Sevilla, via Sarabia: 5-3. De 6-3 kwam op naam van Hiroshi Kiyotake, al ging de pluim naar het voorbereidende werk van Vázquez. Ondanks de druk van drie man slaagde hij er toch in om de bal te versturen. Tien minuten voor tijd profiteerde Gerard Moreno van een misstap van Kiyotake, maar tot meer waren de bezoekers uit Barcelona niet in staat.