Sevilla laat naar punt, Eto'o scoort in Rusland, tweede zege Napoli

Rijeka - Sevilla 2-2
De groepsgenoten van Feyenoord en Standard Luik maakten er een onderhoudend duel van. De wedstrijd was pas een paar minuten oud, toen keeper Ivan Vargic zich onderscheidde op een kopbal van José Antonio Reyes: hij voorkwam de welhaast zekere 0-1. Halverwege de eerste helft scoorden de Spanjaarden alsnog via Iago Aspas, maar in de tweede helft draaiden de Kroaten de rollen om. Timothée Kolodziejcak kreeg na 52 minuten rood en Rijeka mocht aanleggen voor een strafschop: Andrej Kramaric trapte die in de rechterhoek binnen. De maker van de 1-1 stond vervolgen aan de basis van de winnende goal, die een kwartier later viel.

Op zijn aangeven rondde Zoran Kvrzic koel af en deelde hij het tiental van regerend bekerhouder Sevilla een tik uit. Los Rojiblancos toonden echter aan over veerkracht te beschikken en kwamen in de slotfase toch nog op gelijke hoogte: de reddende engel was Stéphane M'Bia met de 2-2. De komende twee wedstrijden van Rijeka zijn tegen Feyenoord: op 23 oktober in eigen huis en op 6 november in De Kuip. Het kunnen de wedstrijden zijn waarin een van beiden een plaats boekt in de knock-outfase, of er juist vrijwel zeker uitvliegt.

FC Krasnodar - Everton 1-1
Na de riante overwinning op VfL Wolfsburg van twee weken geleden, ging het voor Everton nu een stuk moeizamer in Rusland. Dankzij een laat doelpunt van Samuel Eto'o werd er tenminste nog een punt gepakt tegen de huidige nummer zes van de Premjer Liga. FC Krasnodar kwam kort voor rust aan de leiding dankzij ex-AZ'er Ari. Hij nam een pass onbewaakt aan en verschalkte Tim Howard in de linkerhoek. In de tweede helft was Krasnodar dicht bij een tweede doelpunt, maar raakte Wanderson de lat. Zo'n tien minuten voor tijd bleek zomeraanwinst Eto'o vervolgens goud waard. De ervaren spits nam een pass van Leighton Baines goed aan en schoot in de linker benedenhoek binnen voor de 1-1.

Slovan Bratislava - Napoli 0-2
Na de zege op Sparta Praag van twee weken terug kon Napoli in Slowakije nu al een reuzenstap zetten op weg naar de volgende ronde. I Partenopei waren sterker en hadden al snel op voorsprong kunnen staan, ware het niet dat Marek Hamsik naliet om vroeg in de wedstrijd de trekker over te halen. Dat deed hij na 35 minuten spelen alsnog: de Slowaak, spelend tegen zijn ex-club, profiteerde van een misser achterin en kon de bal uiteindelijk simpel in een leeg doel schieten. Het bleef daarna nog enige tijd spannend, maar een kwartier voor het einde besliste Gonzalo Higuaín het treffen definitief. De spits, net ingevallen, kopte op aangeven van Hamsik bij de tweede paal de 0-2 eindstand binnen.

Dynamo Kiev - Steaua Boekarest 3-1
De Oekraïners, met Jeremain Lens aan de aftrap, wonnen al uit bij Rio Ave en boekten donderdagavond de tweede zege in de groep. Artem Kravets verzuimde al vroeg de score open te breken, maar zijn misser kwam Dynamo niet duur te staan. Een handvol minuten voor de pauze bediende Younès Belhand teamgenoot Andriy Yarmolenko namelijk geweldig met een vrije schop en Yarmolenko maakte het heel goed af (1-0). Steaua liet in de blessuretijd nog een goede kopkans onbenut. Ook in de tweede helft bleef Dynamo bovenliggend en Lens kreeg een prima mogelijkheid de score te verdubbelen.

Hij vond de doelman van de Roemenen echter op zijn pad. Kort daarna, zo'n halfuur voor het einde, werd het toch nog 2-0 dankzij Kravets, die een pass van Yarmolenko promoveerde tot doelpunt. Dynamo kwam in de slotfase nog even flink onder druk te staan en kreeg het benauwd toen Raul Rucescu een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 2-1 aantekende. Lukasz Teodorczyk zorgde aan de overkant echter vrijwel direct daarna voor Dynamo's derde van de avond en liet het thuispubliek opgelucht ademhalen.