Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shakhtar wil oorlogsregeling aan banden leggen en eist miljoenen van FIFA

Laatste update:

In maart maakte de FIFA al maatregelen bekend ter bescherming van buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne. Zij konden hun contract vanwege de oorlogssituatie bevriezen tot 30 juni 2022 om zich tot die dag transfervrij te voegen bij een nieuwe club. Vlak voor het verstrijken van de deadline - op 21 juni - besloot de wereldvoetbalbond echter om de regeling met een jaar te verlengen. Dat betekende dat Russische en Oekraïense clubs net iets meer dan een week hadden om buitenlandse spelers te verkopen, voordat ze weer voor een jaar gratis ingelijfd konden worden.

Dat is bij Shakhtar in het verkeerde keelgat geschoten. In een brief geadresseerd aan FIFA-president Gianni Infantino (ingezien door The Athletic) schrijft algemeen directeur Sergei Palkin: "Vanwege de beslissing van de FIFA is Shakhtar de kans ontnomen om vier buitenlandse spelers voor een totaal van 50 miljoen euro te verkopen." Daarop voegde de bestuurder toe de bond voor het internationaal sporttribunaal te zullen slepen als er geen oplossing gevonden zou worden. Die aanklacht is nu realiteit geworden.

Buiten de miljoenencompensatie eist Shakhtar dat de oorlogsregeling van de FIFA opgeschort wordt. Palkin vertelt The Athletic dat de buitengewone transfermarkt veel verder reikt dan alleen clubs op Russisch en Oekraïens grondgebied. Volgens Palkin wordt het onmogelijk om resterende vergoedingen te betalen aan crediteuren, omdat er niet verkocht kan worden. "Hoe is het mogelijk dat ik slechts een week krijg om deals te sluiten voor véértien buitenlandse spelers?". aldus de bestuurder. "Wanneer je onderhandelt met clubs, spelers en zaakwaarnemers, is dat technisch en fysiek onmogelijk."

Palkin, die wel David Neres voor 15,3 miljoen euro naar Benfica zag vertrekken, haalt de voorbeelden van Manor Solomon en Tetê aan. Het duo kon naar respectievelijk Fulham en Olympique Lyon; beide clubs zetten echter in op een 'gratis' huurcontract nadat FIFA de verlenging bekend had gemaakt. "Binnen twee dagen na die beslissing verloren we deals ter waarde van 26 miljoen euro", blikt Palkin terug. "Alle clubs zeiden: 'Dankjewel, de FIFA helpt ons, we nemen deze spelers wel gratis'."

Hoewel Palkin claimt dat de FIFA nooit heeft gereageerd op brieven vanuit de Oekraiënse voetbalvertegenwoordiging, spreekt de wereldvoetbalbond dit zelf tegen. Een woordvoerder beweert dat de FIFA 'regelmatig in contact staat met belangrijke stakeholders in zowel het Oekraiënse als mondiale voetbal'. Op de vraag om welke stakeholders dat gaat, wil de FIFA geen vooralsnog antwoord geven. Palkin zegt tot slot dat al het benodigde papierwerk voor de aanklacht op 15 augustus binnen zal zijn bij het CAS, maar hoopt tot een gezamenlijke oplossing te kunnen komen met de FIFA.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties