Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Shevchenko vergroot heldenstatus tegen Zweden

Laatste update:

Gesteund door het thuispubliek hoopte Oekraïne snel het ijs te breken in Kiev. Het balbezit was in de beginfase ook wel voor de Oostblokkers, maar de zwartgele muur van de Zweden hield tegen. Beide partijen hanteerden een laag en voorzichtig tempo en waren slordig in de passing. Na een kwart wedstrijd spelen had het thuisland constant de overhand. Shevchenko, die alleen in de punt van de aanval begon, kreeg de eerste beste kans: de veteraan schoot na een combinatie met Andriy Yarmolenko kruiselings naast. Het enige wapenfeit van Zweden, was een poginkje van Markus Rosenberg.

Zweden toonde aanvallend geen initiatief, zelfs niet met Ibrahimovic in de gelederen. Als de Scandinaviërs voorin te vinden waren, schakelde Oekraïne snel om. Andriy Voronin pegelde op de handpalmen van de weifelende Andreas Isaksson, aanvalstalent Evgen Konoplyanka miste van twintig meter op een halve meter na de kruising en gevaarlijke schoten van Shevchenko en Yarmolenko werden ternauwernood geblokt. Vijf minuten voor rust was Zweden echter het meest dicht bij de openingstreffer: na een pass van Rasmus Elm kopte Ibrahimovic de bal tegendraads tegen de buitenkant van de paal.

Na een donderspeech van Ibrahimovic in de rust kwam Zweden ook daadwerkelijk beter uit de kleedkamer. De halve finalist van 1992 kreeg al een schietkans via Rosenberg en zes minuten na de onderbreking maakte Ibrahimovic zelf de 0-1. Verdediger Evgen Selin lag geblesseerd op de grond, maar de Zweden speelden door. Uiteindelijk veegde de aanvoerder op aangeven van Kim Källström de openingstreffer achter doelman Andriy Pyatov. Maar lang kon Blagult daar niet van genieten. Vier minuten later schilderde Yarmolenko een voorzet op het hoofd van de instormende Shevchenko, die zijn 47e interlandgoal inkopte: 1-1.

Oekraïne drong meer aan, maar gevaarlijk werd het niet. Bij de eerste de beste kans die zich wel aandiende, was het direct raak. Shevchenko liep zich slim vrij bij de eerste paal en kopte een hoekschop knap binnen: 2-1. De Zweden hadden hierna het meeste balbezit, maar behoudens een kanonskogel van Ibrahimovic, die in de laatste drie duels voor Zweden ook al trefzeker was, speelde men lang niets klaar. In de slotminuut had Johan Elmander nog wel een enorme mogelijkheid, maar van dichtbij schoot hij over. Shevchenko kreeg in de slotfase overigens nog een publiekswissel van bondscoach Oleg Blokhin.

Bekijk hier de samenvatting van Oekraïne - Zweden:

-
Overleeft Oekraïne de groepsfase?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties