Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Siberische Arenden vliegen vrijuit tegen PSV

Laatste update:

Troosteloos. Dat is het woord dat het huidige Premjer Liga-seizoen van Sibir het beste omschrijft. Met negen punten staan de Siberiërs onderaan en het gat tot het 'veilige' Amkar Perm lijkt almaar groter te worden. De Europese triomftocht weet men nog niet te vertalen naar de nationale competitie, waar Sibir zondag nog verloor van Saturn Moskou (0-1). Met nog veertien competitieduels op de rol is lijfsbehoud het enige doel en plaatsing voor de Europa League zou die prestatie nog extra glans geven. Dat zal ten koste moeten gaan van PSV, dat op 19 augustus op bezoek komt in het Spartak Stadion, dat bedekt is met een door de FIFA goed beoordeelde kunstgrasmat.

FC Sibir stond twee jaar geleden op de rand van de sportieve afrond, toen degradatie naar de tweede divisie Oost dreigde. Toch liep het goed af en bleef men behouden voor de eerste divisie en via die afdeling promoveerde Sibir het afgelopen seizoen naar de hoogste topdivisie. Coach Kriushenko leidde zijn ploeg naar de tweede plaats, werd verkozen tot 'Siberiër van het Jaar' en samen met kampioen Anzhi Makhachkala en Alania Vladikavkaz verliet hij de Russische 'Jupiler League'. De club uit de oblast Novosibirsk kende een moeilijke start en heeft eigenlijk het hele seizoen nog niet kunnen overtuigen in de Premjer Liga. Na zeven speelronden pakte 'Chikalda' slechts één punt en verdedigend oogt men kwetsbaar gezien de ietwat opportune speelstijl van Kriushenko. Het debuutseizoen in de Premjer Liga had men wat anders van voorgesteld, zeker gezien de vele mutaties die het team onderging. Toch wil de burgemeester van Novosibirsk, Vladimir Gorodetsky, de Siberische identiteit behouden. "Als je kijkt naar onze club, zie je vier 'lokale' spelers. Wie kan dat nu zeggen? We doen niet aan het inkopen van sterren om daar vervolgens trots op te zijn. Sibir blijft van Novosibirsk."

Met een begroting van circa 9,1 miljoen euro was Sibir in ieder geval al veroordeeld tot het spelen tegen degradatie. "We leven om te overleven", zei algemeen directeur Igor Sklyarov voorafgaande dit seizoen. "De crisis heeft alle clubs beïnvloed. We hebben een bescheiden budget, maar het past. Ik wil wel meer, maar het is oké, ben niet ontevreden." Het zuinige beleid past in de visie van voorzitter Leo Strelkov, die de jeugdopleiding drastisch wil hervormen en bezig is met allerlei trainingsvelden van kunstgras en het verbouwen van het onderkomen. "We willen onze eigen jeugd vormen", zei de ambitieuze preses reeds. "We geven talenten de kans om te trainen onder winterse omstandigheden op kleine kunstgrasvelden. Wij hopen dat over een paar jaar de stad een groot stadion voor een zaalvoetbalclub heeft met een afmeting van 110 bij zeventig meter", aldus Strelkov. "Het bouwproces van het nieuwe stadion is als gevolg van de crisis tot stilstand gekomen. Het ontwerp is gebaseerd op de Duitse stadions en in de tussentijd zal men spelen in het Spartak Stadion." De kosten van het stadion bedroegen ongeveer acht ton en met de inmiddels compleet gerenoveerde thuishaven bedraagt de begroting nu 9,6 miljoen euro.

De opmars van de club gaat wat de Raad van Commissarissen betreft, met onder meer Vadim Danilov en Nikolay Skorokhodov, hand in hand met het trainerschap van Kriushenko bij Sibir. De commissarissen spreken met regelmaat vol lof over de ex-coach van onder meer BATE Borisov en Dinamo Minsk. In Wit-Rusland pakte hij prijzen en kwalificeerde zich met BATE voor de Champions League en breidde zijn palmares uit bij Sibir, waar hij zelfs tot de finale van de Kubok Rossii reikte. Hierin was Zenit Sint-Petersburg met een miniem verschil te sterk, maar plaatsing voor de voorronde van de Europa League was een feit. Hierin werd het Cypriotische Apollon Limassol het zwijgen opgelegd en de laatste horde is PSV. Voor de Eindhovenaren is gezien de koosnaam Sibir letterlijk een aparte vogel en de Brabanders zijn dan ook de torenhoge favoriet. Aanvaller, topscorer, vedette én aanvoerder Aleksey Medvedev schat de kansen voor zijn ploeg echter hoger dan verwacht in. "Het wordt fifty-fifty", zegt de 33-jarige centrumspits. "Waarschijnlijk zou het voor ons beter zijn geweest wanneer we BATE of CSKA Sofia hadden getroffen, maar aan de andere kant hoopten we ook niet op Aston Villa, Stuttgart of Fenerbaçhe. Dus is PSV niet de slechtste optie."

Coach Kriushenko hoopt op een goed thuisresultaat en erkent dat alles mogelijk is. "Jammer dat we voor de tweede keer achter elkaar bij de loting een duel tegen een tegenstander uit Belarus ontlopen", aldus de geboren Wit-Rus. "Er zijn zeker kansen om door te gaan. We spelen eerst thuis, dan zal PSV het moeilijk krijgen op ons kunstgrasveld. De uitwedstrijd zorgt wel voor een probleem. De 22ste moeten we nog een thuiswedstrijd spelen in Novosibirsk. Het is wenselijk om zoveel mogelijk tijd te krijgen voorafgaand aan het duel in Eindhoven. Maar het is maar zeer de vraag of we dat duel kunnen verplaatsen." Ook lid van de Raad van Commissarissen en vicevoorzitter Nikolay Skorokhodov kijkt uit naar de tweestrijd. "Het is een sterke club met een rijke historie. Het zal interessant worden de teams met elkaar te vergelijken." Het lijkt vooral zaak voor PSV om aanvalsleider Medvedev in de tang te houden, want over 'killers' beschikt Sibir verder niet. Tomas Cizek en Maxim Astafjev scoorden in het huidige Premjer Liga-seizoen respectievelijk vier en drie goals, terwijl linksback Dmitry Molosh, de 'Roberto Carlos van Wit-Rusland', over een gevaarlijk afstandsschot beschikt. PSV moet echter in staat zijn Sibir eruit te laten vliegen, maar De Arenden zijn de underdog en kunnen dus vrijuit voetballen.

Meer nieuws

Woerts lijkt zeker te weten wie binnenkort algemeen directeur van Ajax wordt
0
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
9
Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: 'Rot toch op!'
15
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
17
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
27
De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties