Siem de Jong helpt matig PSV over dood punt heen

Twee weken geleden kwam PSV voor het eerst dit seizoen tot meer dan één doelpunt voor eigen publiek (3-1 tegen ADO Den Haag), maar tegen Go Ahead Eagles worstelde de voorhoede weer als vanouds. In de vrij saaie eerste helft lag het tempo van de Eindhovenaren veel te laag om grote kansen te creëren. Tegelijkertijd speelde Go Ahead helemaal niets klaar in aanvallend opzicht: de bezoekers leunden achterover en lieten PSV zoals verwacht het spel maken. Pas na 28 minuten was PSV dicht bij de openingstreffer.

Luciano Narsingh lanceerde ploeggenoot Bart Ramselaar, die vanuit kansrijke positie zijn geluk mocht beproeven. Hij schoof de bal langs doelman Theo Zwarthoed, maar ook op de paal. De opleving schudde het publiek wakker en ook PSV leek er even inspiratie uit te halen. Oleksandr Zinchenko wist zijn hoofd net niet goed tegen de bal te krijgen op aangeven van Davy Pröpper en Zwarthoede keerde een indraaiende vrije trap van de Oekraïener. Omdat Sander Duits vlak voor rust een bal van Pröpper van de lijn haalde, bleef de eerste helft doelpuntloos.

De eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf was voor Joshua Brenet, wiens schot werd gekraakt. Go Ahead kroop vervolgens uit zijn schulp, al bleven grote kansen uit. Ook PSV wist tot de openingstreffer van De Jong weinig te forceren. Bij dat doelpunt bracht Brenet de bal vanaf de linkerflank goed voor op de vrijstaande middenvelder, voor wie het een koud kunstje was om af te ronden. Het doelpunt gaf PSV geen vleugels. De thuisploeg leek wel tevreden met de voorsprong en liet Go Ahead wat dichterbij komen, maar dat was een strategie met risico's. Brenet voorkwam ternauwernood dat Darren Maatsen op Jeroen Zoet af mocht en de keeper pakte een schot van invaller Leon de Kogel. Aan de overzijde stuitte Florian Jozefzoon in blessuretijd na een lange rush op Zwarthoed.

Siem de Jong maakt voor het eerst sinds 25 augustus 2015 (Newcastle United - Northampton Town, 4-1) een doelpunt in het eerste elftal van zijn club. #psv #psvgae #eredivisie