Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sierd de Vos: 'Ze komen nu ook ver in Europa, dat is geen toeval'

Laatste update:

De Vos wijst erop dat de clubs in LaLiga op bestuurlijk niveau nergens zoveel voetbalverstand verzameld hebben als in Spanje. Waar in veel landen de waan van de dag regeert, gaat men in Spanje preciezer te werk. "Er zijn goede technisch directeuren, die bij hun clubs al complete schaduwelftallen klaar hebben staan. Dat maakt de competitie zo goed, net als de scouting en de opleiding. Kijk naar de Spaanse jeugdelftallen, ook die zijn dominant."

De beste technisch directeur volgens De Vos werkt nu echter in Italië. "Monchi was de beste technisch directeur van Spanje, hij ging echter vorig jaar van Sevilla naar AS Roma", vertelt de voetbalcommentator in gesprek met de NOS. "Hij was ooit reservekeeper van Sevilla en onder zijn leiding won de club drie keer de Europa League. En nu komt ook Roma ver in Europa, dat is geen toeval."

De Vos voorspelt dat het gevaar voor Spanje de komende jaren niet van Manchester City of Paris Saint-Germain komt, maar uit Italië. "Rijkdom wordt in het voetbal bepaald door televisiegelden. In Spanje is Javier Tebas een genie op marketinggebied. Hij liet Real-Barcelona om 13.00 uur spelen op zaterdag, zodat de sjeik en de sultan ook mee konden kijken. En vergeet de nieuwe markt in Azië niet." Tebas is inmiddels door de Serie A gevraagd om het oude economische stelsel daar aan te pakken. "Ook in Italië zit veel voetbalverstand. Ze zijn nu over alle omkoopschandalen heen. Juventus en Roma zijn al opgestaan en Internazionale komt eraan."

-

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
2
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
17
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties