Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sigthórsson brengt tegenvallend Ajax na rust punt in Enschede

Laatste update:

FC Twente won in november 2009 voor het laatst in competitieverband van Ajax, maar kreeg dit keer al vroeg de regie in handen van de bezoekers. De eerste serieuze kans ging er meteen in: Corona marcheerde naar voren met de bal aan de voet, kapte Thulani Serero heel eenvoudig uit en vond vervolgens de verre hoek achter Jasper Cillessen met zijn schot. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Ajax in de eerste helft een tegengoal kreeg. Bijna werd het ook 2-0 toen Niklas Moisander tweemaal in de fout ging, maar Joël Veltman redde zijn centrale kompaan en hield de schade zodoende beperkt.

Na het tamme eerste half uur, waarin Kyle Ebecilio nog eens te hoog mikte, kroop Ajax meer uit zijn schulp in De Grolsch Veste. Sigthórsson testte de reflexen van Nick Marsman met een goed schot en moest zijn meerdere erkennen in de doelman: kort daarna schoot Lasse Schöne over het doel vanaf de rand van het zestienmetergebied. Toch bleef Ajax slordig in de passing, de coaching en de dekking en had het erger kunnen zijn dan slechts een achterstand 1-0 voor de ploeg van Frank de Boer, bij rust. De coach liet zijn elf van de eerste helft gewoon staan en koos ervoor Niki Zimling en Arek Milik, die wellicht een plus waren geweest, nog op de bank.

Hij zag hoe Schöne in de 53ste minuut erg dicht bij de gelijkmaker kwam. De Deen, die in de eerste helft totaal niet uit de verf was gekomen, roste een vrije schop via de lat over en liet FC Twente met de schrik vrijkomen. Even later schoot de rechtsbuiten voorlangs het doel van Marsman. Ajax wist in negen van de laatste tien uitwedstrijden tegen FC Twente te scoren, maar zaterdag wilde het steeds maar niet lukken. Twintig minuten voor tijd brak de verdediging van de thuisclub echter toch. Vlak nadat Davy Klaassen de paal had geraakt maakte Sigthórsson de bevrijdende 1-1.

Hij raakte de bal met de teen na een pass van Kishna en hielp Ajax eindelijk aan de gelijkmaker. Lucas Andersen probeerde er meteen overheen te gaan met een tweede voor zijn team, maar stuitte op Marsman. FC Twente kon de voorbije duels goed leunen op Kamohelo Mokotjo, maar ook hij wist dit keer niet een nieuw voorsprong te verzorgen. Toch wekten de Tukkers niet de indruk dat zij voor het eerst sinds maart 2013 thuis een reguliere competitiewedstrijd zouden verliezen. Dat gebeurde ook niet, maar wel liet men de kans liggen Ajax echt pijn te doen en op te rukken naar de top. Volgende week maakt men weer jacht op een zege, dan uit bij Excelsior. Ajax stapt maandagochtend op het vliegtuig richting Spanje, waar dinsdag in de Champions League wordt gespeeld tegen Barcelona.

-
Een gelijkspel was de eerlijkste weergave van FC Twente-Ajax

Meer nieuws

VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
8
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
10
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
67
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
31
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties