Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sikora beëindigt profcarrière noodgedwongen na achttien jaar

Laatste update:

"Ik had graag nog een paar jaar doorgegaan, maar iedereen heeft het me afgeraden. Ik kamp al twee jaar met een scheur in mijn heupgewricht. Omdat je dan anders gaat lopen, het gewricht wilt ontzien, belast je weer andere delen van je lichaam. Mijn heupkom is niet goed meer. En de spieren vanuit de heup naar mijn bovenbeen zijn afgescheurd. En zijn ze weer heel, dan scheuren ze in bij de eerste de beste belasting. Dit had geen zin meer", licht Sikora toe.

De medici lieten hem weten dat hij nog een operatie kon ondergaan om daarna misschien nog verder te voetballen, maar dat zag Sikora zelf niet zitten. "Ik ben niet iemand die snel opgeeft of de handdoek gooit. Bij al mijn eerdere blessures, en dat zijn er eigenlijk heel wat geweest in de tweede helft van mijn loopbaan, knokte ik mezelf altijd terug. Maar in dit geval moet ik mijn meerdere erkennen in die heup", zegt de ex-speler van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen, NAC Breda, FC Dallas en Perth Glory.

Terugkijkend op de achttien jaren die achter hem liggen, constateert Sikora dat hij een prettige loopbaan heeft gekend. "Alle trainers die je hebt gehad schieten je weer te binnen. Jo Coerver, Martin Koopman en Ab Fafié bij de Eagles, Herbert Neumann en Ronald Koeman bij Vitesse, weer Koeman bij Ajax, Gert Jan Verbeek bij Heerenveen, Ton Lokhoff, Cees Lok en Ernie Brandts bij NAC. En dan natuurlijk Louis van Gaal bij het Nederlands elftal", aldus Sikora.

De vleugelaanvaller, die in 2004 de landstitel won met Ajax, mocht in de oefeninterland tegen Turkije debuteren als international. "Ik viel in voor Marc Overmars, die had het al in de rust gezien. Hé kleine, zei hij in de kleedkamer tegen me, hou je gereed, want ik ga er straks uit. En zo gebeurde het ook, heb ik een half uur meegespeeld tegen de Turken. Het was een bijzondere periode toen. Overmars, Paul Bosvelt en ik hadden allemaal een Go Ahead Eaglesverleden. Drie Adelaars bij Oranje. Dat waren nog eens tijden!"

Meer nieuws

Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
27
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties