Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sjaak Swart voorspelt aantal goals en assists van Steven Berghuis voor Ajax

Laatste update:

Swart weet dat Berghuis na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax nog wat over zich heen heeft gekregen. "Dat moet hij nu van zich af proberen te zetten en gewoon lekker gaan voetballen, want dat kan-ie als de beste", benadrukt de 83-jarige oud-Ajacied dinsdag in gesprek met De Telegraaf. Hij zag hoe Berghuis afgelopen zaterdag in zijn competitiedebuut voor Ajax tegen NEC (5-0 winst) een radertje in een geoliede machine was. Dat geeft hem moed. "Goede voetballers kunnen altijd samenspelen en je zag dat Steven een geweldige klik heeft met Dusan Tadic, Davy Klaassen."

Meer: John van 't Schip durft het nog niet aan en begint met Berghuis op de bank | Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk

"Maar ook met Noussair Mazraoui, die voortdurend over hem heen denderde. Geloof me, hij gaat dit seizoen echt vijftien goals maken en tien assists geven." In navolging van onder anderen Rafael van der Vaart, Hans Kraay jr. en Valentijn Driessen zet ook Swart vraagtekens bij het veelbesproken moment in de slotfase van Ajax - NEC. Niet Berghuis maar Zakaria Labyad nam een vrije trap en diens trap eindigde in de muur. "Wat die deed, kon toch niet? Hij heeft een hele tijd niet gespeeld en eist even een vrije trap op de rand van het strafschopgebied op", verzucht de oud-aanvaller.

"Als Dusan Tadic speelt en een vrije trap neemt, zeg ik vooruit, maar in dit geval had Berghuis de bal van Labyad moeten afpakken. Misschien vond Steven dat in een volle Johan Cruijff ArenA lastig, maar hij had het wel moeten doen", oordeelt Swart. "Hij moet zijn bescheidenheid in zulke gevallen opzijzetten, want hij heeft me een pegel in zijn linkerbeen…"

Berghuis creëerde zes kansen tegen NEC en dat was meer dan iedere andere speler op het veld. De assist op Dusan Tadic, de 4-0 in minuut 38, betekende dat Berghuis voor het eerst in zijn carrière direct was betrokken bij een Eredivisie-doelpunt in de Johan Cruijff ArenA. In zijn voorgaande acht competitieduels in de thuishaven van Ajax kwam hij niet tot een doelpunt of een assist.

-

Meer nieuws

Bizar: 'Assistent NAC brandt eigen spelers achter de rug om volledig af'
2
Erik ten Hag reageert met duidelijke woorden op beschuldiging van Wayne Rooney
1
Pepijn Lijnders gaat weer aan de slag als hoofdtrainer en tekent tot medio 2027
7
De EK-selectie van Duitsland: 17 namen bekend, welke 9 voegt Nagelsmann nog toe?
9
'Bergwijn staat open voor transfer; vertrek van nog 2 spelers bij Ajax verwacht'
44
Stunttrainer met twee opeenvolgende promoties kandidaat om Ten Hag op te volgen
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties