Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slachtoffer van eindeloos optimisme

Laatste update:

Optimisme met teleurstelling tot gevolg. Ik denk dat het de gemiddelde Fortuna-supporter niet onbekend is, en dat al meer dan tien jaar. Ook dit jaar overkwam het me weer. Eindelijk nieuwe spelers van naam, tenminste voor zover je daar over mag spreken in de Jupiler League. Na een uiterst belabberd seizoen, waarin slechts één ding gevierd kon worden: de uitoverwinning op aartsrivaal Roda, stond er op papier toch wel een selectie die op zijn minst in het linkerrijtje zou moeten kunnen eindigen. Tim Janssen, Ferry de Regt, Raymond Fafiani en Lars Hutten. Stuk voor stuk spelers die allemaal op zijn minst in de (sub)top van Jupiler League thuishoren.

Oké, ik ben op dit moment een teletekstsupporter. Ik hoor niet meer bij die 'echte' diehards die elke week op de tribune zitten. Een seizoenkaart heb ik al jaren niet meer. Wedstrijden bezoek ik sporadisch. Misschien ben ik wel bang om weer teleurgesteld te worden. Toch durf ik me nog Fortuna-supporter te noemen. En dat na al die jaren van kommer en kwel. Voetballiefhebbers in de regio Sittard-Geleen en omstreken hebben die binding met de club echter verloren. Veel mensen zijn het stadium van teletekstsupporters al lang gepasseerd. In de afgelopen tien jaar zijn ze getransformeerd van supporter tot volger en sporadisch bezoeker, waarna het moment aanbreekt dat ze cynisch worden en niet meer met Fortuna geassocieerd willen worden. Heel gek is het eigenlijk niet.

Een degradatie uit de Eredivisie, een bijna faillissement, een bijna fusie, het ternauwernood behouden van een licentie, in zee gaan met een nepgeldschieter en de steeds terugkerende geldnood. Allemaal negatieve randzaken die in de afgelopen tien jaar de revue zijn gepasseerd. Op sportief gebied ging het de club misschien nog wel minder voor de wind. Van de dertien seizoenen sinds degradatie, hoorde Fortuna er tien bij de vijf laagst geklasseerde ploegen(!) in de Jupiler League. Slechts twee keer werd de nacompetitie behaald.

Dit seizoen past weer precies in die lijn. In de voorbereiding het idee hebben dat Fortuna stappen maakt. Dit jaar werd er geopperd door de beleidsmakers dat de club financieel gezond zou zijn en de eerdergenoemde versterkingen zouden zorgen voor sportieve vooruitgang. Noem het naïef maar ik geloofde ze, met als gevolg dat ik nu teleurgesteld ben. Dit seizoen werden er drie van de drie thuiswedstrijden verloren, waarvan twee met 0-6 en 0-5. Hiermee staan ze op hun vertrouwde plek tussen de vijf laagst geklasseerde ploegen.

Wie is er schuldig aan dit wekelijkse zure gevoel dat ik, en met mij veel andere supporters, moet ervaren? Peter van Vossen, de beleving van de spelers, beleidsmakers, de gemeente, Dagblad de Limburger of Roda JC. Nee. Het zijn die dekselse verwachtingen. Ik zou er bijna een cynische voormalig fan van worden. Maar waarschijnlijk ben ik volgend seizoen weer slachtoffer van mijn steeds terugkerend optimisme.

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
5
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
24
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
30
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties