Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sluimerdood in Zvezda

Laatste update:

De realnye patsany, ofwel 'échte mannen', kunnen voorlopig hun bijnaam niet waarmaken. Amkar reikte vorig seizoen nog tot de halve finale van de Russische beker en er werd van Fulham gewonnen in een volgepakt Zvezda in het kader van kwalificatie voor de Europa League. Sindsdien kletterde de formatie van Rashid Rakhimov neer en werd er ternauwernood degradatie voorkomen. Alania Vladikavkaz sprokkelde ook dertig punten bij elkaar, maar doelsaldo gaf de doorslag. In de sneeuw werd handhaving tegen CSKA Moskou middels een brilscore veilig gesteld.

De klap kwam dan ook hard aan bij de achterban, toen de directie middels een officieel statement te kennen gaf de Premjer Liga wegens 'de moeilijke financiële situatie' te verlaten. Een schuld van ruim 4,1 miljoen euro en de stukgelopen onderhandelingen met potentiële investeerders noopte de club ertoe vrijwillig te degraderen naar de Eerste divisie. Het voorstel genoot steun van alle leden van 'de openbare organisatie', terwijl voorzitter Valery Chuprakov zijn zetel ter beschikking stelde. De twee belangrijkste sponsoren, de regio en JSC Minerale Meststoffen 'haakten af' en Chuprakov werd definitief uitgeleide gedaan. "De club heeft een schuld van ruim 4,1 miljoen en we hebben normaliter een budget van 15,1 miljoen", zei Chuprakov eind december 2010 daarover in Sport-Express. "Momenteel is er geen sponsor die drieënhalf tot zeven miljoen wil investeren. Dus dacht ik dat het verstandig zou zijn om ons terug te trekken. Na een stormachtig debat werd mijn voorstel gesteund en heb ik mijn functie beschikbaar gesteld." Amkar wilde een scenario als dat van het bankroete FK Moskou voorkomen en besloot dus een stap terug te doen.

Onder leiding van vice-voorzitter en algemeen directeur van JSC Minerale Meststoffen Valery Shilov ontsnapte de nummer vier van 2008, de beste prestatie ooit in de clubhistorie, tóch aan afglijding. Lang zag het er niet naar uit dat de krasno-chernye behouden bleven voor de Premjer Liga. De krai Perm gaf te kennen niet meer dan de gebruikelijke 12,5 miljoen per jaar te geven aan Amkar, omdat er 'geen onderscheid mag worden gemaakt met de zeven andere sportclubs in de stad'. Amkar, dat eerder de strijd om de krabbel van Vagif Javadov verloor van FC Twente, had eerder nog een begroting van ruim 17,3 miljoen euro, maar langzaamaan kromp het budget in. Naast de usuele sponsoring van de regio Perm en Minerale Meststoffen was er ook een geldbedrag van ruim twee miljoen van de immense oliemaatschappij Lukoil. Hier bleef het bij en geen enkele investeerder stond op.

De vrijwillige degradatie moest tijdens een buitengewone vergadering op 24 januari geofficialiseerd worden. "Ik wil graag dat Permyak blijft in de competitie, want het is een goed team", zei minister van Sport, Toerisme en Jeugdbeleid Vitaly Mutko eind december tegen Rusland 2. "Veel hangt af van de 'leiders' in de regio. Sponsoren en partners zijn er altijd wel te vinden." En één zo'n partner leek biljonair Dmitry Rybolovlev te zijn, maar uiteindelijk kwam hij niet tot een akkoord met Chuprakov. Ook met het petrochemische Sibur Holding, dat naar verluidt bijna veertien miljoen euro wilde investeren, kwam Amkar er niet uit. Vijf dagen voor het 'vonnis' werd Shilov uiteindelijk formeel tot nieuwbakken voorzitter gekozen en de bestuurder zei direct dat de vorige directie 'niet efficiënt heeft gewerkt'. Alles overziend leek Amkar dan ook te zakken, maar de verklaring om te degraderen werd plompverloren ingetrokken. De fans haalden bijna drieduizend euro bij elkaar en mogelijk zijn er nog een of meerdere sponsoren bijgesprongen, want anders is deze volte moeilijk te verklaren.

"Ja, we blijven in de Premjer Liga", zei sportief directeur Viktor Zasulsky tegen Sports. Met een fiftyfifty systeem zou Amkar voortaan haar financiën op orde proberen te krijgen; vijftig procent haalt de club zelf op, voor de andere helft zorgen de sponsoren. Ook aan een naamsverandering werd gedacht. "Amkar was oorspronkelijk een fabrieksteam", zei preses Shilov eind januari in Sovsport. "De naam staat voor ammoniak en ureum. Als een sponsor voor circa vijf miljoen de naam wil wijzigen, kan die de club in ieder geval bellen." Per slot van rekening leek de club ook afscheid te gaan nemen van coach Rakimov, die in de onzekere tijden altijd zijn hoofd omhoog hield. Sergey Oborin, die de club tussen 1995 en 2006 al leidde, zou hem naar verluidt moeten opvolgen. "Domme informatie", was de duidelijke en ontkennende reactie van Shilov.

Het nieuwe seizoen ging men in met twee doelen: financieel gezond worden en handhaven. "De huidige financiële situatie is gestabiliseerd", meldde Shilov begin maart. Bovendien werd het bestuur een andere vorming gegeven en hierop werd er weer op het voetbal geconcentreerd. Eindelijk. De competitie werd begonnen met een nederlaag bij CSKA, maar hierop werd er knap gewonnen van Lokomotiv Moskou. Het uiterst wisselvallige Amkar bleef vervolgens vijf duels verstoken van een zegepraal, maar op bezoek bij Spartak Moskou werd er verrassend met 1-2 gewonnen.

De club, die in het verleden getuige de perevody (transfers) van Nikola Drincic, Aleksey Popov, Tomislav Dujmovic, Andrey Kobenko, Konstantin Zyryanov en Evgeny Savin puik transferwerk leverde, staat na zestien duels met negentien punten op de elfde plaats. Zaak voor de club uit de industriestad aan de trans-Siberische spoorlijn om de huidige plaats vast te houden, want bij degradatie kan het ook financieel weleens écht afgelopen zijn. De club viert haar honderdjarig bestaan, maar Rakhimov hoopt met vier versterkingen dat niet alles alsnog in het honderd loopt. Spits Deniran Ortega (Slavia Sofia), keeper Anton Kozorez (SKA-Energya Khabarovsk) en de gebroeders Mukhametshin (Ruslan en Rustem van Mordovya Saransk) werden al genoemd. Het laatste trio zou naar mijn mening in ieder geval een prima keus zijn, want sterkhouders als Georgi Peev en Dmitry Belorukov blijven ook niet eeuwig. Amkar is weliswaar herboren, maar blijft koortsig.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties