Sneijder geeft assist en plaatst zich met Galatasaray voor CL-groepsfase

Galatasaray - Erciyesspor 2-1
Op de vorm van Wesley Sneijder lijkt weinig aan te merken. De Oranje-international scoorde vorige week twee keer tegen Trabzonspor en hielp Galatasaray zaterdag met een assist aan de overwinning op Erciyesspor. De middenvelder legde kort na rust breed voor Burak Yilmaz, die het leer binnengleed. In de eerste helft had Aslan al afstand kunnen nemen van de bezoekers uit Kayseri, maar men miste enkele goede kansen. Een inzet van Sneijder werd bijvoorbeeld uit de hoek gedoken door Gökhan Degirmenci. Burak zorgde in minuut 46 dus alsnog voor de 1-0.

Umut Bulut maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van, door een voorzet vanaf de rechterflank in de korte hoek te koppen. Kader Mangane deed hierna nog wat terug, maar Galatasaray hield de punten in de eigen Türk Telekom Arena.

Besiktas - Gençlerbirligi 1-1
Hugo Almeida was de man van de avond bij Besiktas. De Portugese aanvaller opende na 35 minuten de score door keihard binnen te koppen, maar miste in een kwartier voor tijd een strafschop. Doordat Mervan Celik eerder voor de gelijkmaker had gezorgd, eindigde het duel in het Atatürk Olympisch Stadion in een 1-1 gelijkspel. Bij de gastheer kreeg Oguzhan Özyakup in de slotseconde nog een rode kaart. Besiktas eindigt als derde in de Süper Lig en stroomt in de derde voorronde van de Champions League in. Gençlerbirligi blijft in de middenmoot staan.