Sneijder helpt Galatasaray op valreep met assist aan punt tegen Fener

De laatste keer dat Galatasaray niet tot scoren kwam in een competitiewedstrijd, was op 8 maart tegen nota bene Fenerbahçe. Met Wesley Sneijder in de basis speelden de bezoekers een matige eerste helft waarin zij maar één keer op doel schoten en de thuisploeg begon daarentegen erg sterk. Nani kon net niet scoren na een hakbal van Robin van Persie en doelman Fernando Muslera moest er drie keer aan te pas komen om een thuisdoelpunt te voorkomen. Na 37 minuten moest hij zich gewonnen geven.

De Uruguayaan bokste een voorzet richting de in buitenspelpositie gepositioneerde Van Persie weg, maar Diego Ribas schoot de afvallende bal vervolgens laag binnen: 1-0. Beide partijen schuwden de duels niet en op slag van rust moest Sneijder per brancard van het veld worden gedragen na een harde tackle van Josef de Souza. De Oranje-international leek in de rust te moeten worden vervangen, maar kon toch verder spelen. In de tweede helft liet Galatasaray in aanvallend opzicht echter opnieuw niet veel zien.

Na een uur werd een doelpunt van Simon Kjaer afgekeurd wegens buitenspel en een paar minuten later voorkwam Muslera met een redding op een krullend schot van Lazar Markovic de 2-0. Een kleine twintig minuten voor tijd dacht Galatasaray nog wel recht te hebben op een strafschop na een val van Burak Yilmaz en Sneijder probeerde het ook nog met een volley, maar Fenerbahçe leek simpel stand te houden. Zeven minuten voor tijd kopte Olcan Adin na een kort genomen corner van Sneijder echter raak: 1-1. Van Persie werd na 63 minuten overigens vervangen door Fernandão.

OEI! Wesley Sneijder wordt hard geraakt en moet met de brancard van het veld. Hij wordt in de rust waarschijnlijk vervangen! #fengal #süperlig #instavoetbalzone