Sneijder schiet fantastisch raak uit vrije trap in halve finale Turkse beker

Die goal zette Galatasaray op een comfortabele 3-1 voorsprong en door een strafschop van Selçuk Inan werd het later ook nog 4-1. Cim Bom was overigens niet best aan de wedstrijd begonnen, want binnen tien minuten prikte John Utaka na een voorzet van Cicinho de 0-1 binnen in het voordeel van de bezoekers uit Sivas. Galatasaray boog de score echter nog voor rust om: Sabri Sarioglu knalde met zijn linker de gelijkmaker achter Ertugrul Tasciran en een van richting veranderde kopbal van Felipe Melo zorgde ervoor dat de thuisploeg met een 2-1 stand de kleedkamer opzocht.

Sivasspor had na rust langszij kunnen komen, maar verprutste een levensgrote kans door tegen de paal te schieten en aan de andere kant knalde Sneijder dus raak uit een vrije trap. De Nederlander scoorde voor de zevende keer dit seizoen met een schot van buiten de zestien. Hij werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald en vervangen door Yekta Kurtulus. Na de penalty van Selçuk had Yasin Öztekin nog het vijfde doelpunt voor Galatasaray kunnen maken, maar hij trapte wild over. De return staat voor 19 mei gepland. Fenerbahçe staat in de andere halve finale op een 1-2 voorsprong tegen Bursaspor.