Sneijder valt uit bij benauwde zege van Galatasaray; Babel flink op schot

Gaziantepspor - Galatasaray 0-1
Interim-trainer Cláudio Taffarel gunde Wesley Sneijder een plek achter spits Burak Yilmaz en posteerde het Portugese toptalent Bruma op de linkerflank. Die beslissingen zullen met gejuich zijn begroet door de fans van Galatasaray, maar leidden niet direct tot goed spel. Bij vlagen was Gaziantepspor in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij. Na een kwart wedstrijd voorkwam Fernando Muslera bijvoorbeeld de 1-0, maar ook de bezoekers kregen zo hun mogelijkheden. Wesley Sneijder stuitte al vroeg in het duel op Zdryunas Karcemarskas en na een klein halfuur ramde hij de bal van dichtbij tegen de onderkant van de lat. Taffarel greep in de rust in en verving Bruma door Umut Bulut. Galatasaray kon na rust echter ook geen vuist maken en had geluk dat een omhaal van Gökhan Süzen rakelings naast ging.

De bezoekers kwamen lange tijd niet verder dan een ongevaarlijke kopbal van Sneijder en die speler werd na 65 minuten ook naar de kant gehaald door Taffarel en vervangen door Olcan Adin. De Oranje-international zou geblesseerd zijn geraakt aan de hamstring, al is nog onduidelijk hoe serieus die eventuele kwetsuur is. In het restant van het duel kreeg Gaziantepspor nog een goede kans, een kwartier voor tijd: Muslera voorkwam dat Semih Kaya met een kopbal een eigen doelpunt maakte. Galatasaray perste er echter toch nog een overwinning uit, want Burak kopte na 89 minuten bij een vrije trap raak. De topclub moet zich nu voorbereiden op de bekerwedstrijd van komende woensdag tegen Eskisehirspor.

Kasimpasa - Rizespor 3-1
Kasimpasa won eerder op de zaterdag van Rizespor en klom daardoor naar de zesde plaats in de Süper Lig. Het team van trainer Shota Arveladze kwam na een kwart wedstrijd op achterstand door een goal van Deniz Kadah, maar daarna nam Ryan Babel de ploeg uit Istanbul bij de hand. De Nederlander schoot de bal van zo'n twintig meter strak in de hoek en na een uur ramde hij zijn tweede van de middag in de kruising. Daarmee tekende Babel voor de 3-1, want voormalig Go Ahead Eagles-speler Halil Colak had eerder met een intikker al voor de 2-1 gezorgd. Kasimpasa won zodoende na drie speelronden weer eens een wedstrijd.