Solskjaer debuteert met geweldig succes, Aston Villa uitgeschakeld

Newcastle United - Cardiff City 1-2
Solskjaer zag zijn Cardiff het initiatief nemen op St James' Park en na twintig minuten hadden de gasten op voorsprong moeten komen: Don Cowie schoot echter net over de lat. Newcastle dacht na een halfuur op voorsprong te komen, maar een schot van de bedrijvige Hatem Ben Arfa schampte de paal, waarna Yoan Gouffran naast schoot. The Magpies waren vijf minuten na rust wederom dicht bij de openingstreffer, maar Ben Arfa trof de lat. Op het uur werd de ban alsnog gebroken in Tyne and Wear: Papiss Cissé tikte binnen nadat een afstandsschot van Moussa Sissoko werd geblokt. Ruim een kwartier voor tijd tekende invaller Craig Noone echter voor de gelijkmaker door van afstand binnen te knallen. Het feest werd helemaal compleet voor de club van de excentrieke eigenaar Vincent Tan, toen Fraizer Campbell tien minuten voor tijd uit een hoekschop de 1-2 binnen kopte. Cardiff trok de zege over de streep en mag zich in de vierde ronde van het toernooi melden.

Norwich City - Fulham 1-1
Dimitar Berbatov zat niet in de wedstrijdselectie bij Fulham en dat zal de geruchten over een transfer naar Arsenal alleen maar aanwakkeren. Zonder de Bulgaar hadden the Cottagers het in de beginfase erg lastig tegen Norwich City en doelman David Stockdale moest een aantal keer redding brengen. Vijf minuten voor rust kwam Fulham tegen de verhouding in op voorsprong: op aangeven van voormalig FC Twente-speler Chris David scoorde Darren Bent. Door een doelpunt van Robert Snodgrass stond het bij rust 1-1. Na rust gingen beide partijen op zoek naar de winnende treffer. Na een uur spelen had Ricky van Wolfswinkel de 2-1 op zijn schoen, maar zijn inzet werd fantastisch gekeerd door Stockdale. Het bleef echter bij een remise en hierdoor moeten Norwich en Fulham, die respectievelijk drie en twee punten boven de degradatiestreep in de Premier League staan, op herhaling.

West Bromwich Albion - Crystal Palace 0-2
Crystal Palace won slechts één van de laatste vijf duels in de Premier League en heeft grote degradatiezorgen. Zaterdag viel er echter weer wat te lachen bij the Eagles, want door treffers van Dwight Gayle en Marouane Chamakh bekerden zij door. Na kansen over en weer kwamen de gasten na een halfuur op voorsprong: na een pass van Hiram Boateng schoot Gayle met zijn linker laag binnen. West Bromwich Albion kwam voor rust nog goed weg toen een gevaarlijk schot van Yannick Bolasie werd gekeerd door Ben Foster. Doelman Julián Speroni voorkwam in de tweede helft de gelijkmaker van the Baggies door onder anderen Saido Berahino en Matej Vydra van scoren af te houden. In de slotfase werd er nog een doelpunt van Gayle afgekeurd wegens buitenspel, maar Chamakh bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-2.

Aston Villa - Sheffield United 1-2
Hoeveel vertrouwen heeft het bestuur van Aston Villa nog in Lambert? The Villans wonnen slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden en zijn nu klaar in de FA Cup. Met onder anderen Leandro Bacuna in de basis begon de thuisploeg sterk op het eigen Villa Park, maar Sheffield United nam na twintig minuten brutaal de leiding: een van richting veranderd schot van Jamie Murphy liet keeper Jed Steer kansloos. Aston Villa kreeg genoeg kansen om de achterstand weg te poetsen en op slag van rust kreeg men de grootste mogelijkheid: Christian Benteke kopte op aangeven van Marc Albrighton naast. Nicklas Helenius leek er een kwartier voor tijd een return uit te slepen, maar Ryan Flynn bezorgde Sheffield alsnog de overwinning. Hierdoor verloor Villa voor het eerst sinds 1999 (Fulham, 2-0) in de FA Cup van een ploeg die in de derde klasse of lager uitkomt.

Denk jij dat Aston Villa nu Paul Lambert gaat ontslaan?