Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sontje Hansen heeft spijt: 'Ik had eerder weg moeten gaan bij Ajax'

Laatste update:

Door Mart Oude Nijeweeme en Siep Engelen

Hansen is blij met de goede start die hij heeft kunnen maken in Nijmegen. "Ik ben gefocust op het voetbal en pak ook mijn rust", aldus de flankspeler. "Ik ben alleen maar samen met mijn vriendin. Af en toe doen we leuke dingen samen. Uiteten of naar de bios." Hansen geeft aan dat hij behoorlijk heeft moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Ik moest zeker wennen, maar ik had niet verwacht dat alles zo goed zou gaan. Ik had verwacht dat ik mijn moeder zou missen met het eten. Het gaat nu de goede kant op."

Bekijk hieronder het openhartige interview met Sontje Hansen:

Zware tijd
In Amsterdam ging het een tijdje een stuk minder goed met Hansen. De jonge vleugelaanvaller vertelt openhartig over de knieblessure die hij opliep. "Ik wist niet dat ik geblesseerd was. Meestal ging ik gewoon door wanneer ik een stootje kreeg. Maar op een gegeven moment ging het niet meer", vertelt Hansen, die na een aantal maanden tot een bijzondere constatering kwam. "Bij de sprinttest bij Ajax behoorde ik altijd tot de snelste drie spelers, maar ineens was ik langzamer dan de keepers. Toen wist ik dat er iets mis was. Ik dacht eerst: misschien is mijn talent wel in één klap verdwenen. Dat waren moeilijke tijden."

Het werd voor Hansen nog zwaarder toen hij privé met tegenslagen te maken kreeg. "Vanaf dat moment liep de emmer over en stond ik iedere ochtend op met het gevoel dat ik niet wilde trainen. Ik wist toen nog niet dat ik geblesseerd was. Het ging niet meteen slecht met mijn gedrag, maar wel aan de bal. Toen heb ik overwogen of het niet beter was om te stoppen. Overal ging het slecht. Ik kwam te laat op de club en wilde niet meer trainen." De onzekerheid deed veel met Hansen. "Ik was in de jeugd altijd een van de belangrijkste spelers bij Ajax. Als je dan ineens een van de slechtste en sloomste bent, terwijl snelheid juist mijn kwaliteit is, dan kan het echt iets met je doen."

Heitinga
Iemand die zich heeft ontfermt over de jonge Hansen is John Heitinga. "Vanaf dag één hadden we een klik. Hij pushte altijd dat het goed zou komen met mij, maar ik speelde niet als mezelf." Hansen blikt terug op een situatie in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. "Er ontstond een twee-tegen-één-situatie. Ik hoefde de bal alleen maar aan te nemen op mijn borst en te schieten, maar ik rende zo snel dat ik moest afremmen. Ik nam de bal aan en viel. Normaal zou ik altijd op doel hebben geschoten. Dat soort dingen gingen in mijn hoofd zitten. Nu lachen we er gelukkig om."

De klik die Hansen had met Heitinga was een bijzondere. "Heitinga was iemand waar ik tegenop keek. Ik heb hem zien spelen op het WK (in 2010, red.) en vond het prachtig dat hij mijn trainer zou worden. Ik zou eigenlijk eerder al vertrekken, maar ik hoorde dat Heitinga mijn trainer werd. Toen ben ik gebleven. Op een gegeven moment kwam hij ook bij ons thuis en maakten we een foto samen. Zoals ik zeg: hij is een legend. Vanaf dat moment werd het alleen maar beter. Soms pakte hij me hard aan en zei ik iets terug, maar hij kende mij beter dan de meeste trainers. Hij kon mij goed lezen."

Sontje Hansen in het shirt van Ajax.

Ajax van nu
Hansen vindt het dan ook jammer hoe het er nu bij Ajax aan toe gaat. "Ik was hier al bang voor, daarom ben ik ook weggegaan. Er stromen nog steeds jongens door naar het eerste, maar het duurt nu veel langer", vertelt de flankenflitser, die nooit wist door te breken in het eerste van Ajax. "Ik denk dat ik nog iets eerder weg had moeten gaan. Ik had moeten inzien dat er veel meer spelers werden gekocht de laatste jaren. Als speler van Jong Ajax is het heel lastig om iemand eruit te spelen die voor het eerste is gekocht. Je hebt misschien twee of drie concurrenten voor je op jouw positie."

Als voorbeeld haalt Hansen de situatie van Conceição. "Met hem gebeurt hetzelfde. Dat vind ik echt een topspeler. Als hij al zo lang moet wachten, hoelang moet ik dan wachten? Dat was een reden voor mij om weg te gaan." Hansen legt daarna de vinger op de zere plek bij Ajax. "Het hoeft niet meteen top te gaan met een elftal, maar laat een elftal groeien. Je kan niet ieder jaar spelers laten vallen en zes nieuwe spelers halen. Dan moet je ze continu op elkaar ingespeeld laten raken."

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
16
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75
Kloof met Premier League wordt plots groter: nieuwe tv-deal levert miljarden op
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties