Southampton is volgende prooi van Leicester City

Stoke City - Tottenham Hotspur 3-0
Tottenham won maar één keer in de laatste vijf speelronden en kwam ook in het Brittannia Stadium niet tot winst. De bezoekers begonnen beter, maar de eerste kans was voor de thuisploeg: Hugo Lloris sloeg een knal van Marc Muniesa over de lat. Stoke bleef aanvallen en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong: Jan Vertonghen kopte de bal voor de voeten van Charlie Adam en die kon daardoor scoren. Drie minuten later had Tottenham langszij kunnen komen toen Muniesa de bal na een vrije trap van Érik Lamela tegen zijn eigen paal kopte. Stoke sloeg na ruim een halfuur zelf weer toe: Steven N'Zonzi scoorde na misverstand tussen Lloris en verdediger Eric Dier. Tottenham hoopte na de pauze wat aan de achterstand te kunnen doen, maar al na vijf minuten ging het mis.

Vlad Chiriches hield Mame Biram Diouf aan het truitje vast en mocht na zijn tweede gele kaart gaan douchen. Manager Mauricio Pochettino greep in en bracht Roberto Soldado binnen de lijnen, maar ook de Spanjaard kon het verschil niet maken voor de gasten uit Londen. Drie minuten voor tijd werd het zelfs 3-0 voor Stoke: Diouf scoorde na een lage voorzet van voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic. De Senegalees maakte zijn vierde doelpunt in zijn laatste vijf Premier League-wedstrijden in het stadion van Stoke. Tottenham treft dit seizoen nog Hull City en Everton.

Leicester City - Southampton 2-0
Met Graziano Pellè, Toby Alderweireld en Eljero Elia in de basis hoopte Southampton na drie speelronden weer eens te winnen, maar men begon niet best. Na zeven minuten opende Riyad Mahrez na een pracht van een solo de score en na twintig minuten verdubbelde hij de marge, door van dichtbij binnen te knallen na een voorzet van Jamie Vardy. Een smet op de eerste helft van Leicester was het uitvallen van Matt James, die op een draagberrie het veld moest verlaten en vervangen werd door Daniel Drinkwater. Southampton kreeg enkele kansen om wat terug te doen, maar een voorzet van Ryan Bertrand werd gepareerd door Kasper Schmeichel en Sadio Mané kopte over na voorbereidend werk van Steven Davis.

De eerste dreiging in de tweede helft kwam van Leicester, maar Mahrez bereikte Vardy niet. Aan de andere kant kwam Mané niet aan een steekbal van Elia en Koeman greep na 71 minuten in: hij haalde Elia en Davis naar de kant en bracht Shane Long en Filip Djuricic. Het bleef echter bij 2-0 en de betere kansen waren zelfs nog voor Leicester: Vardy werd na een demarrage gestuit door Ryan Bertrand en Esteban Cambiasso schoot de bal op aangeven van Marc Albrighton in het zijnet. Southampton sluit het seizoen af met wedstrijden tegen Aston Villa en Manchester City en Leicester treft het Sunderland van Dick Advocaat en Queens Park Rangers nog.

Newcastle United - West Bromwich Albion 1-1
Daryl Janmaat kreeg vorige week rood, was dus geschorst voor het thuisduel met West Bromwich Albion en werd in de verdediging vervangen door Vurnon Anita. Ook Tim Krul stond in de basis en Newcastle was in de eerste helft absoluut de bovenliggende partij, maar het kwam wel op een 0-1 achterstand, toen Victor Anichebe een voorzet van Craig Gardner binnen kopte. Dit betekende een flinke domper voor Newcastle, dat echter niet op gaf en nog voor rust weer op gelijke hoogte kwam, via een rake volley van Ayoze Perez. De supporters hoopten dat Newcastle in de tweede helft door kon drukken, maar West Brom was na de thee de gevaarlijkste ploeg, met kansen voor Chris Brunt en Saido Berahino. Het bleef bij 1-1, maar daar heeft Newcastle erg weinig aan: de ploeg staat zeventiende. Positief was wel dat er na acht nederlagen op rij een keertje niet werd verloren.

Aston Villa - West Ham United 1-0
Wat is er met Tom Cleverley gebeurd? De middenvelder van Aston Villa staat nou niet echt bekend als een doelpuntenmaker, maar na zijn goal tegen West Ham United heeft hij nu in drie competitiewedstrijden op rij gescoord. Cleverley was zaterdag na een ruim halfuur trefzeker, toen hij een voorzet van Jack Grealish binnen schoot. De voorsprong van Villa (met Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis) was verdiend, want de FA Cup-finalist was in de eerste helft beter dan West Ham. Na de onderbreking zette West Ham de jacht op de gelijkmaker in en Nene en James Collins werden gevaarlijk, terwijl een doelpunt van Enner Valencia werd afgekeurd wegens buitenspel. Villa had het dus behoorlijk lastig, maar hield stand en zette een flinke stap richting handhaving.

Hull City - Burnley 0-1
Burnley nam in stijl afscheid van de Premier League, door te winnen bij Hull. De ploeg van Sean Dyche had al sinds 14 maart niet meer gescoord, maar zaterdag was het weer eens raak, toen Danny Ings na een uur spelen een rebound binnen tikte. Voor Ings, in de Engelse media toch veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Engelse (sub)top, betekende het zijn eerste doelpunt in elf (!) competitiewedstrijden. Ashley Barnes dacht Burnley ook op 0-2 te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, en dus bleef het nog erg spannend. Robbie Brady was dicht bij de gelijkmaker, maar knalde een vrije trap op de lat, en verder wist Hull nauwelijks wat te creëren. Burnley won dus, maar is desondanks gedegradeerd: nummer zeventien Newcastle United is niet meer te achterhalen.