Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spaanse bond blokkeert transfer Neymar: 'We gaan het geld niet accepteren'

Laatste update:

De LFP wil niet toestaan dat de afkoopclausule van 222 miljoen euro gelicht wordt, mede omdat Barcelona en Neymar nog in conflict zijn over een premie van 26 miljoen euro. Die werd beloofd aan de vader van Neymar mocht zijn zoon op 31 juli 2017 nog voor Barcelona spelen, maar is niet toegekend door de club omdat de Braziliaan op weg is naar PSG. De LFP heeft echter meer problemen met de hoogte van de som bij een overgang.

De Spaanse competitieorganisator heeft twijfels over of PSG de regels aangaande Financial Fair Play niet overschrijdt bij de recordtransfer. "We zullen het geld voor de clausule niet accepteren", aldus voorzitter Javier Tebas in gesprek met AS. "We betwijfelen sterk of het wel in lijn is met de regels rond Financial Fair Play. Zolang we dat niet weten, doen we niets."

Tabas zei eerder tegenover Marca woorden van gelijke strekking. "Zelfs als ze de clausule van Neymar niet betalen, zullen we ze aangeven. Ze kunnen niet zomaar cijfers verzinnen die beter zijn dan die van Barcelona en Real Madrid. Dat gelooft niemand, wat betekent dat de staat Qatar geld injecteert in de club. Dat is in strijd met Financial Fair Play."

Tebas stelt tegenover AS dat een aanklacht tegen PSG al klaarligt en kan worden gepresenteerd aan onder meer de UEFA en de Europese Unie: "LaLiga gaat de oneerlijkheid aankaarten van clubs die worden gesteund door staten. Wat betreft PSG: dat is een duidelijk geval van financiële doping. Wij stellen dat staatsgesteunde clubs het voetbal en de transfermarkt in Europa destabiliseren. Dit is niet alleen een probleem in Spanje, maar in heel Europa."

Denk jij dat Neymar bij Paris Saint-Germain terecht komt?

Meer nieuws

Derksen gaat er vol in: 'Ajax haalt weer een snotaap die niet geremd wordt'
7
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
18
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
22
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
27
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties