Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spaanse kranten prijzen 'Zlatan de Jong' en vernietigen 'rampzalige' Depay

Laatste update:

In het eerste bedrijf was De Jong al uiterst actief in de zestien van Granada. In de achtste speelminuut zag hij een treffer afgekeurd worden, daar Gavi eerder in de opbouw van de aanval buitenspel had gestaan. Even later kwam de aanvaller nog dicht bij een treffer met een scorpion kick na een voorzet vanaf links én kwam De Jong in de 22ste minuut, toen hij uit balans werd gebracht na een duw in zijn rug, van dichtbij net geen schot op doel produceren. Scoren lukte wel in de 57ste minuut, toen hij uit een voorzet van Alves op karakteristieke wijze binnenknikte.

De Spaanse media zijn na afloop lovend over het 'actieve optreden' van de doelpuntenmaker en zien in 2022 een 'nieuwe Luuk'. Het Catalaanse Sport heeft misschien wel de fraaiste woorden over voor De Jong, die omschreven wordt als een 'killer'. "Hij mag dan geen groot Barcelona-profiel hebben, maar in de eerste dagen van 2022 heeft hij veel monden gesnoerd. Hij blijft de professionaliteit tonen die Xavi roemt. De Jong heeft in de laatste twee wedstrijden laten zien dat hij meer kansen verdient", zo valt te lezen in de wedstrijdanalyse.

"Het Zwaard van Damocles blijft onverminderd boven zijn hoofd hangen, maar hij lijkt geen spanning te voelen. Sterker nog: hij oogt bevrijd", schrijft Sport bovendien bij de individuele beoordelingen, waar Depay overigens een veeg uit de pan krijgt. "Hij keerde terug nadat hij een maand niet gespeeld had en dat was overduidelijk te merken. Hij kwam diverse keren te laat. Rampzalig, laks en lusteloos", concludeert de krant hard. De overige Spaanse sportkranten lijken te weinig van Depay te hebben gezien om hem te beoordelen, maar uiteraard werd De Jong wel uitgebreid beschreven.

"De goal die Xavi voor een groot dilemma stelt", kopt AS bij de video van het doelpunt van De Jong. In de beoordelingen schrijft de Madrileense krant bovendien dat het mogelijk zijn beste wedstrijd tot dusver in het shirt van Barça was. "Nu maakt hij niet alleen doelpunten, maar weet hij ook het spel te verdelen, druk te zetten en in de aanval oplossingen te vinden. Hij maakt zelfs nog een treffer, maar die werd afgekeurd. Hij ook stond op het punt nog een acrobatisch doelpunt te maken dat, een uitstapje makend, veel weg had van de Zweed Zlatan. Op dit niveau is de waarheid dat Xavi er goed aan zou doen om zijn vertrek te heroverwegen."

Marca prijst met name de proactiviteit van De Jong rond de zestien en de kopkracht van de spits. "Xavi lijkt te beseffen dat hij niet zonder Luuk de Jong kan. Tenminste niet nu de meeste aanvallers uit de roulatie zijn. De Nederlander schittert niet altijd, maar het valt niet te ontkennen dat hij een 'targetman' is. Precies wat Barcelona nu nodig heeft. In het uur dat hij op het veld stond, was hij de scherpste man van Barça." Mundo Deportivo ziet dat De Jong zich opnieuw heeft bewezen. "Hij rechtvaardigde zijn basisplek opnieuw met wéér een onbetaalbaar doelpunt door een voorzet van Alves feilloos af te werken op 0-1."

-

Meer nieuws

Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
9
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
6
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
152

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties