Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spandoek in Johan Cruijff ArenA wekt verbazing: 'Dat Ajax dit toestaat'

Laatste update:

Voorafgaand aan de wedstrijd toonde de F-Side van Ajax bij de ingang van het stadion een spandoek ter ere van Polletje, zoals de bijnaam van Van de Pol luidde. Dat doek was tijdens de wedstrijd prominent te zien in de Johan Cruijff ArenA. Van de Pol werd in 2000 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem, maar in hoger beroep werd zijn straf verlaagd tot vijftien jaar cel. Hij was al sinds de jaren tachtig een invloedrijke figuur binnen de F-Side.

"Toch opvallend dat Ajax toestaat dat er een spandoek met "RIP Polletje" hangt. Over de doden niets dan goed?", vraagt een supporter van Ajax zich af op Twitter. "Dat het bij een beursgenoteerd bedrijf anno 2021 gewoon helemaal koosjer is om een geliquideerde crimineel te eren", merkt een andere twitteraar op. Er klinkt kritiek op de directie van Ajax, die in de ogen van sommige socialmediagebruikers had moeten ingrijpen. "Dat de Ajax-directie dit toestaat", verzucht een twitteraar. Demi spreekt van 'idioterie'. "Achterlijk dat de club zich hiermee wil linken. Ontiegelijk ordinair. En dit zeg ik als Ajacied."

'Polletje' beveiligde spelers van Ajax en kreeg hoog bezoek in de gevangenis

Martin van de Pol was jarenlang een opvallende figuur bij Ajax.Lees artikel

'Polletje' was een geliefd en gevreesde persoon binnen Ajax. Hij zou medesupporters hebben mishandeld en bedreigd, perste hooligans af en raakte diep in de coke- en pillenhandel. Hoewel veel leden van de F-Side hem nog wel respecteerden en zagen als 'strijder', die er niet voor terugdeinsde om met andere supportersgroepen op de vuist te gaan, was er bij de 'oude harde kern' meer onvrede over zijn drieste optreden. Nadat een lid hem tegen de grond sloeg, werd zijn invloed tanende. Van de Pol was steeds minder te vinden in het stadion dat op een steenworp afstand ligt van de plek waar hij donderdag door een onbekend persoon werd doodgeschoten, toen hij zijn zevenjarige dochter van school haalde.

-
Vind je dat Ajax het spandoek uit het stadion had moeten halen?

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties