Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spanje beëindigt drie historische reeksen Italië en is finalist

Laatste update:

In de herhaling van de halve finale van het zomerse EK ontbraken de geblesseerde aanvallers Ciro Immobile, Andrea Belotti, Gerard Moreno en Álvaro Morata. Bij de bezoekers was de opvallendste naam in de basiself Gavi, die met 17 jaar en 62 dagen Ángel Zubieta afloste als jongste international ooit van Spanje. Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door de Italianen. Na balverlies op eigen helft van Gavi belandde de bal via enkele schakels bij Federico Chiesa, die vervolgens de benedenhoek zocht maar stuitte op doelman Unai Simón.

Na een uitstekende openingsfase van Italië was Spanje na dertien speelminuten voor het eerst aan zet. Dankzij een steekpass van Marcos Alonso en een teruglegbal op maat van Pablo Sarabia kreeg Mikel Oyarzabal een uitstekende schietkans, maar zijn doelpoging smoorde in de kiem. Vier minuten later waren de Spanjaarden wel trefzeker. Oyarzabal stoomde op aan de linkerkant van het veld en bezorgde een fraaie voorzet bij Ferran Torres, die in alle vrijheid met de binnenkant op koelbloedige wijze afrondde: 0-1. In de negentiende minuut kwam Spanje zelfs dicht bij de 0-2. Vanaf de rand van de zestien vuurde Alonso een op het oog houdbaar schot af richting Gianluigi Donnarumma, die de bal echter door zijn vingers liet glippen maar gered werd door de paal. Leonardo Bonucci ruimde vervolgens ternauwernood op voordat Koke uit de rebound kon binnentikken.

Voordat het noodlot zou toeslaan, kwam Bernardeschi in de 35ste minuut nog met een venijnig schot in de korte hoek. Simón reageerde alert op de inzet en tikte de bal via de paal naast. Een minuut later had Lorenzo Insigne ter hoogte van de penaltystip de 1-1 moeten aantekenen na een pass van Emerson; de spits van Napoli werkte de bal echter rakelings naast. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal kwam Italië met tien man te staan. Op Italiaanse helft plantte Leonardo Bonucci zijn elleboog in de nek van Sergio Busquets, en dat was voor arbiter Sergey Karasev reden genoeg om de centrumverdediger zijn tweede gele prent te tonen.

Op slag van het rustsignaal profiteerde Spanje maximaal van de overtalsituatie. Wederom liep de aanval over de linkerflank en kreeg Oyarzabal de ruimte om een perfecte voorzet te bezorgen bij Torres. De 'valse nummer 9' knikte van dichtbij diagonaal binnen: 0-2. In het tweede bedrijf probeerde Italië een doorbraak te forceren, al slaagden de Spanjaarden erin ieder gevaar af te wenden. Zelf kreeg de ploeg van Enrique halverwege de tweede helft een grote kans op een nieuwe treffer. Yéremi Pino, die als invaller debuteerde en Torres had afgelost, bezorgde een afgemeten voorzet bij Oyarzabal. De aanvaller van Real Sociedad knikte van dichtbij vervolgens rakelings naast de linkerpaal.

In de 78ste minuut ontsnapte Italië opnieuw. Pino bediende ditmaal Alonso, die veel ruimte kreeg maar er niet in slaagde Donnarumma te verschalken. Uit de rebound kreeg ook ook Bryan Gil het leer niet tegen de touwen. Het thuisland vond tegen de verhoudingen en verwachtingen in toch nog de aansluitingstreffer. Na een fout van Pau Torres brak Federico Chiesa door de Spaanse verdediging. Vanaf de middellijn sprintte de aanvaller van Juventus richting het vijandige doel en legde hij de bal af op Pellegrini, die voor een leeg doel kon intikken: 1-2. De spanning steeg in de resterende tien minuten, maar het scorebord kwam niet meer in beweging.

-
Is Spanje na het optreden tegen Italië favoriet voor de eindzege?

Meer nieuws

PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
2
Speler zakt in elkaar en wordt gereanimeerd: finale Achilles Veen-GOES gestaakt
0
Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
3
Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe trainer van Ajax
57
Sergiño Dest vertrekt uit Eindhoven: PSV licht koopoptie niet
52
Live meepraten in de Europa League: Bayer Leverkusen - AS Roma
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties