Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spanje bezorgt Schotland eerste puntenverlies, mede door afgekeurde prachtgoal

Laatste update:

Spanje moest het doen zonder de geblesseerde Lamine Yamal. Het zestienjarige wonderkind startte vorige maand tegen Cyprus nog als rechtsbuiten, maar verliet de Spaanse selectie eerder deze week wegens een heupblessure. Ferran Torres was zijn vervanger op de flank. Aan de kant van de Schotten was er op het middenveld een basisplek voor Scott McTominay. In maart, toen beide landen het in Glasgow al tegen elkaar opnamen, maakte McTominay beide Schotse goals: 2-0.

Het thuisland opende sterk en kreeg al vroeg een uitstekende mogelijkheid op de openingstreffer. Torres ging alleen op doelman Angus Gunn af, maar schoot de bal naast. Enkele minuten later werden de Spanjaarden weer gevaarlijk: deze keer lukte het Morata niet om een corner op doel te koppen.

Vervolgens diende zich een wat rustigere fase aan, maar na een half uur leefde la Roja weer op. Zo schoot Morata de bal in het zijnet - weliswaar in buitenspelpositie - en was Mikel Merino nog dichter bij de openingstreffer met een volley die op de binnenkant van de paal belandde. In de 38ste minuut leek Spanje dan toch op voorsprong te komen, maar doelpuntenmaker Morata bleek opnieuw buitenspel te staan.

Grote tegenvaller voor Schotland in de eerste helft was het uitvallen van Andrew Robertson. Hij kwam na een duel met keeper Unai Simón ongelukkig terecht, en moest de strijd vlak voor rust staken met een armblessure.

Na een uur spelen, vlak nadat Morata in kansrijke positie over had geschoten, leek Schotland op schitterende wijze op 0-1 te komen. McTominay schoot een vrije trap vrijwel vanaf de achterlijn heel knap in de verre hoek. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük werd door de VAR echter naar de kant geroepen, en oordeelde bij het zien van de beelden dat doelman Simón werd gehinderd door Jack Hendry, die buitenspel stond. Doelpunt afgekeurd.

Spanje was opgelucht en ging op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er, na 73 minuten. Jesús Navas, die net was ingevallen, zette voor en Morata kopte binnen: 1-0. Schotland ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de tweede treffer van de avond viel opnieuw aan de andere kant van het veld. Aaron Hickey gleed knullig uit op zijn eigen helft, waarna Joselu overnam en de bal laag voorgaf. Voor invaller Sancet, die zijn debuut maakte, was het vervolgens een koud kunstje om voor de eindstand te tekenen: 2-0. Het eerste puntenverlies voor Schotland tijdens deze EK-kwalificatie.

-

Meer nieuws

Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
3
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
1
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
11
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties