Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spanje kan Kroatië niet ontlopen ondanks 0-5 overwinning in slotwedstrijd

Laatste update:

Björn Kuipers had de leiding over de wedstrijd en eiste na tien minuten een hoofdrol op, door een strafschop toe te kennen aan Spanje. De arbiter werd door Pol van Boekel naar het scherm geroepen en zag een duidelijke overtreding van Jakub Hromada op Koke in het strafschopgebied. Bij een poging om de bal weg te trappen schopte Hromada hard tegen de hiel van zijn opponent. De ongelukkige overtreding leverde Álvaro Morata een uitgelezen kans op om de score te openen. De spits schoot niet overtuigend in de hoek en zag doelman Martin Dúbravka redding brengen.

Zodoende heeft Spanje dit toernooi al twee penalty's gemist; de laatste ploeg die twee strafschoppen om zeep hielp op een EK, was Nederland in het jaar 2000. Het was bovendien de vijfde opeenvolgende penalty die door Spanje niet werd verzilverd. Dúbravka was met zijn redding de gevierde man bij Slowakije, maar groeide niet veel later uit tot de schlemiel. De keeper wilde de bal over zijn eigen lat tikken nadat een inzet van Pablo Sarabia terugkaatste van de lat, maar werkte de bal nota bene in eigen doel. Hij zorgde voor het zevende eigen doelpunt op het EK: evenveel als op de EK's van 2000 tot en met 2016 bij elkaar.

In de blessuretijd van de eerste helft breidde Spanje de marge uit. Opnieuw trad Dúbravka niet overtuigend op: nadat Pedri de bal het strafschopgebied in wipte, slaagde de uitgekomen keeper er niet in om Gerard Moreno van de bal te zetten. Daardoor kon Moreno de bal afleveren aan Aymeric Laporte, die met een diagonale kopbal zijn eerste interlandgoal voor Spanje maakte. Slowakije oogde tandeloos in de eerste helft en zag de schade tien minuten na de pauze groter worden. Sarabia fungeerde als eindstation van een vloeiende aanval en zorgde op aangeven van Jordi Alba voor de 0-3 met een diagonaal schot.

Ferran Torres maakte er 0-4 van met een fraaie inzet achter het standbeen, na voorbereidend werk van Sarabia, en de eindstand werd bepaald door een eigen doelpunt van Juraj Kucka. Slowakije kreeg de bal niet uit het strafschopgebied na een Spaanse voorzet. Pau Torres probeerde binnen te koppen na weifelend optreden van Dúbravka, maar Kucka gaf onbedoeld het laatste zetje. Spanje leek door puntenverlies van Zweden tegen Polen de groepswinnaar te worden en daarmee een nummer drie te treffen, maar vlak voor tijd greep Zweden de overwinning en daarmee de groepswinst.

-

Meer nieuws

Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
73

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties