Spanje wint met 8-0 mede dankzij drie goals in vijf minuten en acht seconden

Spanje was in de eerste helft heer en meester, maar de dominantie van de thuisploeg drukte zich voor rust niet uit in een flink aantal doelpunten. Na tien minuten kopte Diego Costa de openingstreffer binnen; uit een vrije trap van Koke liet hij doelman Peter Jehle met een ferme knik kansloos. Hoewel Spanje daarna volop aan de bal was en Liechtenstein niet in staat was om het doel van David de Gea op te zoeken, slaagde het team van Lopetegui er amper in om voor gevaar te zorgen.

Een vrije trap van Koke op de paal, in de 52e minuut, was de eerste waarschuwing van Spanje na rust. De drievoudig Europees kampioen sloeg vervolgens in iets meer dan vijf minuten liefst drie keer toe. Na een heerlijke pass van Nolito verdubbelde Sergi Roberto de voordelige marge, terwijl David Silva goed voorbereidend werk van Sergi Roberto en Vitolo afrondde. De 4-0 kwam op naam van Vitolo, die door Silva werd bediend.

In de laatste 25 minuten liep Spanje verder uit. Diego Costa nam de 5-0 voor zijn rekening en de twee volgende doelpunten kwamen op naam van Álvaro Morata, die Diego Costa in de 68e minuut had vervangen en in 78 seconden de 6-0 en de 7-0 maakte. Tussendoor maakte Marco Asensio zijn officiële debuut als Spaans international. De middenvelder mocht als vervanger van Vitolo de laatste tien minuten meedoen. Het slotakkoord kwam op naam van Silva, die daarmee een doblete maakte.