Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sparta boekt knappe zege op Heerenveen en kan eindelijk weer juichen

Laatste update:

In een regenachtig Rotterdam waren het vooral de eerste twintig minuten die spektakel brachten. De bezoekers uit Friesland waren vol zelfvertrouwen en dat liet men in de eerste tien minuten ook zien. Sparta kwam maar moeilijk onder de druk uit en de 0-1 van Jerry St. Juste was daarom niet verrassend. De verdediger schoot uit de kluts onberispelijk raak. Lang kon het elftal van Jurgen Streppel niet genieten van de voorsprong. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer kreeg Stijn Spierings de bal van Kenneth Dougall en trof hij met een schuiver doel.

De fans van Sparta waren nog niet eens uitgejuicht of er kon opnieuw feest gevierd worden. Vier minuten later stonden de Kasteelheren dankzij Zakaria el Azzouzi voor. Voorbereidend werk van Craig Goodwin werd op waarde geschat door de Ajax-huurling en hij maakte vervolgens de 2-1. Hierna was het duel meer in balans. Via Thomas Verhaar kreeg Sparta na dertig minuten een fraaie schietkans, maar doelman Erwin Mulder redde bekwaam.

Tien minuten voor rust was het Sam Larsson die namens Heerenveen bijna voor de 2-2 zorgde. Zijn vrije trap werd met enige moeite gekeerd door Roy Kortsmit, waardoor de thuisploeg met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten. Heerenveen draaide de duimschroeven na rust flink aan en gaf Sparta weinig lucht. Al na een paar minuten kreeg Reza Ghoochannejhad een fraaie kans, maar Kortsmit had met een uitstekende redding met de voet een antwoord op de inzet.

Heerenveen bleef daarna druk zetten, maar tot grote kansen leidde dit niet en na twintig minuten viel aan de andere kant, tegen de verhouding in, de 3-1. Uit een vrije trap zorgde Goodwin voor de bevrijdende treffer. Hiervoor mocht hij Mulder dankbaar zijn: de goalie liet de bal door de handen glippen. Heerenveen zette nog wel aan, maar de overtuiging was er niet meer. Kortsmit hoefde zich alleen in de extra tijd nog even in te spannen. Hierdoor was het al snel wachten op het laatste fluitsignaal van Reinold Wiedemeijer, dat na vijf minuten blessuretijd klonk.

-
Gaat sc Heerenveen in de top vijf eindigen?

Meer nieuws

Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
0
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
9
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
113
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
10
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties