Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sparta dankt excellerende debutant in Sittard en komt weer naast Ajax

Laatste update:

Fortuna en Sparta waren de winterstop in december wisselend in gegaan. De Limburgers sloten af met een 0-2 bekerzege op FC Eindhoven, terwijl de Rotterdammers door ADO Den Haag uit hetzelfde toernooi werden geknikkerd.

Voor Rijsdijk en zijn ploeg kan de focus dus volledig op de Eredivisie. Dat geldt ook voor Mito, de kersverse winteraanwinst van Sparta.

De Japanse middenvelder werd overgenomen van Albirex Niigata en drukte direct zijn stempel bij zijn debuut. Halverwege het eerste bedrijf stichtte hij veel gevaar voor het doel van Fortuna-goalie Luuk Koopmans, alhoewel zonder resultaat.

Daarvoor hadden beide ploegen over en weer al grote kansen gehad, maar het scorebord gaf nog altijd twee led-verlichte nullen aan. Mito bracht daar na ruim een halfuur verandering in.

Na een snelle aanval kwam de bal bij Joshua Kitolano, die de Japanner de diepte in stuurde. Mito had het gaatje al gezien en plaatste in één beweging achter Koopmans: 0-1.

Fortuna raakte daardoor niet van de wijs en zette direct de tegenaanval in. Dat leidde, mede door de uitblinkende Nick Olij, echter niet tot een tegentreffer.

Sterker nog: Sparta vergrootte de marge vlak na rust. Metinho, koud in het veld voor de volgens afspraak gewisselde Mito, kon binnentikken na voorbereidend werk van Tobias Lauritsen.

Fortuna wist daar geen antwoord meer op te verzinnen. Zelfs dé kans, een strafschop na een charge van Mike Eerdhuijzen, was niet aan de ploeg van Danny Buijs besteed. Mouhamed Belkheir trof de paal en daarom bleef het 0-2 in Limburg. Het zegevierende Sparta klimt van de zevende naar de zesde plek.

Meer nieuws

Nieuwe kandidaat voor Ronald Koeman en Nederland? 'Je hoopt er stiekem toch op'
4
Ajax op hoofdlijnen akkoord met nieuwe trainer Francesco Farioli
31
Broer van Brobbey speelde onder Ajax-doelwit Farioli: 'Hij is echt goed'
12
Te Kloese kan streep zetten door mogelijke trainer Feyenoord: 'Neig naar nee'
13
VZ Kort: Blessure Nathan Aké lijkt mee te vallen; meevaller voor Koeman
77
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties