Sparta heeft niet voldoende aan eigen goal Van Rhijn, Volendam profiteert

Jong Ajax - Sparta Rotterdam 1-1
Een ongelukkig moment van Ricardo van Rhijn bracht Sparta na nog geen half uur spelen aan de leiding. Hij gleed een voorzet van Loris Brogno achter zijn eigen doelman Andre Onana: 0-1. Het duel ging daarna op en neer, met grote kansen voor beide teams. In de tweede helft ging Sparta op jacht naar een verdubbeling van de score, maar echt grote kansen bleven uit. In de slotfase stuitte Roland Bergkamp echter op Onana en voorkwam Van Rhijn de 0-2 van Huseyin Dogan. Jong Ajax sloeg daarna toe: Zakaria El Azzouzi scoorde uit een rebound, na een vrije trap op de paal.

FC Volendam - Go Ahead Eagles 1-0
Niet alleen het weer in Noord-Holland was slecht, maar ook het spel van beide ploegen was niet om over naar huis te schrijven. Kort voor de rust kwam het gevaarlijkste moment van Leon de Kogel. Een vrije trap van een meter of twintig belandde snoeihard op de rechterkruising en was meteen ook het meest boeiende moment in de eerste helft. Na rust was de amusementswaarde niet veel hoger aan de Dijk en leek het duel doelpuntloos te eindigen. In de voorlaatste minuut was het echter raak. Erik Schouten werd bij een corner helemaal vrijgelaten en de verdediger kon de bal bij de tweede paal binnenlopen.

FC Eindhoven - FC Emmen 1-1
Na een uitstekende eerste helft viel FC Eindhoven in de tweede helft ver terug. De thuisploeg had in de eerste 45 minuten diverse kansen op een doelpunt, terwijl de bezoekers hier nagenoeg niets tegenover konden stellen. Na rust waren de rollen omgedraaid: Erixon Danso maakte na dik een uur spelen 0-1 van en tien minuten later mocht Tibeau Swinnen met rood vertrekken. Via een vrije trap van Anil Koç en dankzij een blunderende doelman Dennis Telgenkamp werd ternauwernood een nederlaag voorkomen.

FC Oss - RKC Waalwijk 0-0
In de eerste helft waren de verschillen tussen de teams zeer klein, maar echt grote kansen waren er niet. Doelman Xavier Mous moest wat vaker in actie komen dan zijn collega Ralph Vos van de bezoekende partij. In de tweede helft werden beide ploegen wat vaker gevaarlijker, maar Felitciano Zschusschen en Riginio Cicilia waren slordig in de afwerking. In de slotfase golfde het spel op en neer, waren er ook opnieuw mogelijkheden, maar het ontbrak beide ploegen aan scherpte.

NAC Breda - Telstar 2-1
Het team van Marinus Dijkhuizen herstelde zich goed van de verrassende nederlaag tegen RKC Waalwijk en legde voor rust al de basis voor de overwinning. Danny Verbeek ging in de 26e minuut zijn man voorbij en uit zijn voorzet kon Joey Suk ongehinderd de 1-0 binnen knikken. Vlak voor rust betekende een harde knal van Mats Seuntjens de 2-0. Na een uur spelen maakte Telstar er 2-1 van: Tarik Tissoudali kreeg de bal vlak buiten de zestien, kapte naar zijn rechter en schoot binnen. De bezoekers hoopten nog een tweede treffer te forceren, maar vertrokken uiteindelijk met lege handen uit Breda.

FC Den Bosch - Jong PSV 0-0
In een behoorlijk lege De Vliert stelden beide partijen in de eerste helft teleur. De thuisploeg kwam niet verder dan een geblokt schot van Jordy Thomassen en een gevaarlijke voorzet van Maarten Boddaert en het eveneens slordig spelende PSV vergat in de persoon van Florian Jozefzoon de 0-1 te maken. In de tweede helft ging Den Bosch meer naar voren spelen en dat leverde onder meer een lob van Deniz Pozder op, die op het dak van het doel belandde. PSV hield onder aanvoering van Jordy de Wijs stand en gokte zelf op de counter, maar wist het scorebord evenmin in beweging te krijgen.

FC Dordrecht - Almere City FC 3-1
Rangelo Janga brak de score na achttien minuten op aangeven van Fahd Aktaou met een harde kopbal van dichtbij over. Shayron Curiel en Michael Chacón vergaten vervolgens om er 2-0 van te maken en namens Almere was onder anderen Pelle van Amersfoort dicht bij een treffer. Na rust kwam het eerste gevaar van Dordrecht: Curiel veegde de bal naast. Hij pikte na 65 minuten echter alsnog zijn doelpuntje mee toen een vrije trap voor zijn voeten bleef liggen. Norair Mamedov scoorde hierna al koppend tegen, maar via Geert-Arena Roorda werd de marge van twee hersteld in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Helmond Sport - Achilles'29 2-2
Achilles opende al na zes minuten de score door toedoen van Brian Bogers, maar daarna nam Helmond de regie over. Onder anderen Kevin Visser kreeg een grote kans, maar hij mikte voorlangs. Na veertig minuten werd het alsnog gelijk: Aleksandar Bjelica kapte op 25 minuten van het doel zijn man uit en schoot voortreffelijk raak. In de tweede helft was Helmond dicht bij de 2-1, maar Mounir El Allouchi trapte net over. Aan de andere kant liet Boy van de Beek met een schuiver zien hoe het wel moest: 2-2. Het bezoek uit Groesbeek kon die voorsprong echter niet vasthouden, want Carlo de Reuver maakte gelijk in het Lavans Stadion.

MVV Maastricht - Fortuna Sittard 1-3
MVV startte veel feller dan Fortuna en kwam na elf minuten op voorsprong: een van richting veranderde voorzet van Jordy Croux bleek doelman Ferhat Kaya te machtig. Een Maastrichtse treffer werd hierna wegens buitenspel afgekeurd en na een half uur werd het gelijk: Lars Hutten scoorde bij een hoekschop. In de tweede helft stelde Fortuna verder orde op zaken: invaller Muhammed Mert maakte de 1-2 en Ferry de Regt kopte na 55 minuten bij een hoekschop de 1-3 tegen de touwen. MVV mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef, want Fortuna liet in het vervolg nog enkele goede kansen liggen. Thomas Verheijdt kreeg nog een rode kaart.