Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sparta klaar voor Rotterdamse derby: 'Zij hebben ons feestje toen gekaapt'

Laatste update:

Sparta is onder hoofdtrainer Maurice Steijn bezig aan een uitstekend seizoen. Waar de club vorig seizoen nog vocht tegen degradatie, doen de Kasteelheren dit seizoen mee in de strijd om Europees voetbal. Vriends benadrukt dat deze situatie ook weleens lekker is. "Het is heerlijk om mee te maken, dat kan iedereen beamen. We genieten er met volle teugen van, maar we zijn nog niet zo tevreden dat we achterover gaan leunen met play-offs om Europees voetbal in het vooruitzicht."

Zondag staat de wedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma. De Trots van Zuid staat momenteel maar liefst zes punten voor op achtervolger Ajax, maar Sparta zou de spanning in de Eredivisie met een zege terug kunnen brengen. In het vorige kampioensjaar van Feyenoord was Sparta een van de weinige clubs die van Feyenoord wist te winnen. Op Het Kasteel werd Mathias Pogba met een razendsnel doelpunt de matchwinner tijdens een 1-0 zege.

Later dat seizoen merkte de selectie van Sparta hoe groot Feyenoord is in Rotterdam. "Wij hebben als Spartanen niet zoveel te maken met Feyenoord, maar ik kan me wel herinneren dat zij ons feestje toen hebben gekaapt. We speelden ons op de laatste dag veilig bij Go Ahead Eagles en waren wel klaar voor een feestje, maar de hele stad was afgesloten omdat Feyenoord kampioen was geworden. Dus er was geen hol te beleven hier." Sindsdien heeft Sparta het in eigen huis lastig tegen de stadsgenoot. De laatste drie edities gingen verloren.

Vriends hoopt die trend komende zondag een andere wending te geven. "Als we het seizoen echt een bekroning willen geven, dan past winnen van een topclub daar nog bij. Daar zijn we tot op heden nog niet in geslaagd, maar dat zou het nog meer glans kunnen geven." Voor Auassar, die woensdag zijn aanstaande voetbalpensioen aankondigde, zou een overwinning op Feyenoord zijn afscheid niet nóg mooier maken. "Dat hangt voor mij niet van deze ene wedstrijd af." De 36-jarige verdediger stond tussen 2010 en 2012 onder contract bij Feyenoord, maar speelde slecht drie officiële duels voor de club.

Eredivisie
Sparta Rotterdam
1 - 3
Feyenoord

Meer nieuws

Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
3
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
2
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
9
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
115
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties