Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Perez oppert rigoureuze 'Griekse maatregel' om supportersgeweld te bestrijden

Laatste update:

Het ging zondag lange tijd goed op het veld in Stadion Galgenwaard, tot vlak voor tijd. Toen Utrecht nog met 1-0 leidde, ontstond er plotseling een vuurwerkgevecht tussen twee vakken in Stadion Galgenwaard. Het thuispubliek en de bezoekers gooiden over en weer vuurwerk, waarop scheidsrechter Allard Lindhout besloot het duel te staken.

Perez heeft geen goed woord over voor de wangedragingen van de supporters. "Los van alles wat ze roepen… Ze sturen fakkels een vak in waar medemensen dicht op elkaar zitten. Dat vinden zij een goed idee. Weet je wat we doen: we gooien vuurwerk naar de medemens, omdat hij toevallig voor een andere club is. Dan ben je zó gestoord!", aldus de analist.

Perez vindt dat er nog hardere maatregelen moeten komen om dit soort wangedrag te bestrijden. "Je bent er bijna aan toe dat je zegt: we gaan wel een halfjaar zonder publiek voetballen", is Perez duidelijk. "Ik zeg nog in de rust: goede sfeer. Maar dan wordt het spannend en komt alle idioterie naar voren."

Presentator Milan van Dongen stelt voor om zonder uitsupporters te gaan spelen, maar dat lijkt Perez niet genoeg. Daarna wordt namelijk de vergelijking getrokken met Griekenland, waar twee maanden lang wedstrijden in lege stadions werden gespeeld vanwege de ongekende supportersrellen.

"Nu gaan we zeggen dat het in dat soort landen erger is? Er wordt daar vuurwerk in de vakken gegooid, en wat gebeurt er hier vandaag?" Nordin (Amrabat, red.) zegt dat er na die twee maanden zonder publiek niets noemenswaardigs is gebeurd, maar het is een keuze die je eigenlijk helemaal niet wil maken", stelt Perez.

"Voetbal an sich is heel mooi. Alles eromheen is zo misselijkmakend. Op een gegeven moment moet iemand zeggen: tot hier en niet verder. Halfjaar zonder publiek, zoek het maar uit", besluit hij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Engelse supporter wordt dag na wedstrijd tegen Servië wakker in het stadion
1
Schouten, Minteh en Kadioglu staan allemaal op het lijstje bij dezelfde topclub
0
Groningen dreigt 'kind van de club' kwijt te raken na mislukte onderhandelingen
4
Verweij weet hoe de selectie van het Nederlands elftal over Wout Weghorst denkt
17
De Gelderlander: 'Vitesse krijgt eigenaren uit twee verschillende landen'
14
VZ Kort: Porteous hoort schorsing na rode kaart in openingsduel met Duitsland
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties