Sparta reageert goed na bizar eigen doelpunt vanaf 35 meter

Sparta was na vijf minuten spelen al heel dicht bij de 0-1. Menno Bergsen verwerkt een schot van Robert Mühren niet goed, waardoor Stijn Spierings in de rebound de ban kon breken. De doelman was niet bestendig tegen de boogbal, maar het leer eindigde op de lat. Luttele minuten later nam het team van Advocaat alsnog de leiding. Brogno schoof de bal van dichtbij in het doel na een prima voorzet van Spierings.

Sparta hinkte in het restant van de eerste helft op twee gedachten tussen aanvallen en het verdedigen van de nipte voorsprong. FC Dordrecht kwam niet verder dan een mogelijkheid voor Denis Mahmudov, die Roy Kortsmit negen minuten voor rust tot een redding dwong. Sparta beperkte zich in de tweede helft tot verdedigen en moest daardoor uitkijken dat het Dordrecht niet terug in de wedstrijd liet komen.

De thuisploeg had immers diverse mogelijkheden om tot scoren te komen. Vlak na rust had Danny Bakker de 1-1 kunnen maken, maar na voorbereidend werk van Antonio Stankov maaide hij over de bal heen. Een inzet van Mahmudov ging niet veel later voorlangs. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Spierings ramde de bal in de laatste minuten namelijk vanaf 35 meter achter zijn eigen doelman: 1-1. Kortsmit durfde de bal niet met zijn handen aan te raken, uit vrees voor een terugspeelbal. Nog geen minuut na de bizarre eigen treffer hielp Mühren Sparta alsnog aan een overwinning: 1-2.