Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sparta Rotterdam beantwoordt oproep Tadic: 'Langgekoesterde wens'

Laatste update:

"We moeten normaal gras in onze competitie hebben. De Nederlandse ploegen doen het goed in Europa, maar het is niet mogelijk dat we hier op kunstgras spelen. Iedere speler speelt vijftig procent minder. Dat is heel veel, maar je hebt ook niet het plezier wanneer je op kunstgras speelt", zei Tadic eind november na de uitwedstrijd tegen Sparta. "We maken te veel technische fouten, die we normaal niet maken. KNVB, put away all this kunstgras."

Tadic deed daar deze week in een interview met Voetbal International nog een schepje bovenop: "Iedereen heeft het over dat veld van Sparta, dat heel slecht is, maar wat denk je van Heracles Almelo? Och, dat is toch zo'n ramp. De bal gaat daar zijn eigen gang, je hoeft niet te dribbelen, de bal dribbelt zelf wel. Het is alsof je op de maan speelt. Kunstgras slaat het hart uit het voetbal."

Ook de roep van de eigen aanhang om natuurgras was groot, waaraan Sparta nu gehoor geeft. "We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen", zegt algemeen directeur Manfred Laros op de clubwebsite. "Vandaag hebben wij als club een ander besluit genomen, we keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber."

Sparta, destijds actief in de Eerste Divisie, besloot in 2014 over te stappen naar kunstgras vanwege financiële overwegingen. De besparingen die de Rotterdammers met de overstap deden maakten ruimte in het spelersbudget om promotie mogelijk te maken. Na de switch van Sparta spelen alleen Heracles Almelo en SC Cambuur nog op kunstgras in de Eredivisie. PEC Zwolle en RKC Waalwijk maakten in de zomer van 2020 nog de overstap naar natuurgras.

De terugkeer naar natuurgras wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Carel en Corry Nolet van het Schiedamse Nolet Distillery, een bedrijf dat al jaren erg betrokken is bij de club. Sparta gaat de komende tijd op zoek naar een oplossing voor de huisvesting van het eerste elftal en de trainingsfaciliteiten. De hoofdmacht van de Rotterdammers traint momenteel ook op Het Kasteel, wat een reden was dat er niet eerder kon worden afgestapt van het kunstgras.

Meer nieuws

Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
31
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
22
Lazio verder verwijderd van Champions League na hele late mokerslag
0
Live meepraten in LaLiga: Real Mallorca - Atlético Madrid
0
Live meepraten in de Serie A: Sassuolo - Inter
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties