Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spelers rouwen bij start Oekraïense competitie om overlijden voorzitter

Laatste update:

Vorskla Poltava, de nummer acht van het voorbije voetbalseizoen, werd zelfs in het hart getroffen. De burgemeester van de stad en tevens voorzitter van Vorskla, Oleg Babaev, werd donderdag doodgeschoten. Hij was een fanatieke pro-Europeaan en werd, toen hij in zijn Mercedes op weg was naar een training van Vorskla, door drie kogels geraakt. De eerste competitiewedstrijd van zondag, tegen Dynamo Kiev, ging echter wel door.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Babaev hielden enkele spelers, onder wie aanvoerder Armend Dallku, het niet droog (zie foto beneden). Nog zonder de aanwezigheid van Oranje-international Jeremain Lens won Dynamo in eigen huis uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Roman Bezus. Het conflict heeft ook de club Tavrya Simferopol schade berokkend. Het stadion van de club uit de Krim is onder vuur genomen door mortiergranaten.

"Een granaat heeft de zesde sector van het stadion getroffen en reclameborden vernield. Ook zijn er drie kraters van een halve meter bij twintig centimeter geslagen in het veld, maar de gaten verschillen van grootte", legt algemeen directeur Sergey Rafaylov uit. "Er zijn ook ramen en monitors kapotgegaan. Er is op het moment ook geen elektriciteit." Tavrya heeft zich uitgeschreven uit de Premier Liga, maar mag zich van de FIFA (nog) niet aansluiten bij de Russische competitie.

De wedstrijd om de Oekraïense Super Cup werd afgelopen dinsdag overigens al afgewerkt. In Lviv was kampioen Shakhtar Donetsk met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Dynamo. Shakhtar startte de Premier Liga zondagmiddag met een 2-0 overwinning op Metallurg Zaporozhye; Luiz Adriano en Oleksandr Gladky scoorden. De goal van Adriano, die na dertien seconden viel, was de snelste ooit in de geschiedenis van het Oekraïense voetbal.


Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4
De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties