Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spelers van Feyenoord in conflict met directie over loonoffer

Laatste update:

Algemeen directeur Mark Koevermans, technisch directeur Frank Arnesen en financieel directeur Pieter Smorenburg hebben donderdag de spelersgroep toegesproken. De directieleden hebben daarbij duidelijk gemaakt hoe slecht Feyenoord er financieel voor staat en dat er geen andere optie is dan het opnieuw inleveren van salaris. De spelers stonden in het vorige kalenderjaar ook al in zes maanden deels hun loon af aan de club.

Feyenoord vraagt geen goedkeuring van de spelers: de club wil de selectie op bedrijfseconomische gronden dwingen tot een loonoffer. De voetballers gaan daar niet mee akkoord. Het is onduidelijk hoe aan deze impasse een eind gemaakt zal worden door de directie. Overigens is de technische staf, onder wie trainer Dick Advocaat, wél akkoord gegaan met een loonoffer. Dat geldt ook voor het kantoorpersoneel van Feyenoord, dat ongeveer twintig procent van zijn salaris afstaat.

Volgens het Algemeen Dagblad wordt er in Rotterdam meewarig gekeken naar Ajax: "Dat Ajax bijvoorbeeld geen loonoffer verlangt van de selectie, is één van de gespreksonderwerpen in de Kuip." De Amsterdammers verkeren financieel gezien echter in een compleet andere situatie, mede dankzij de deelname aan de Champions League van dit seizoen. In juli bereikte Ajax overigens na lang gesteggel wél overeenstemming met de spelers over een eenmalig loonoffer. Het is niet duidelijk hoeveel procent van het salaris Ajax heeft ingehouden en over welke maanden dat ging.

Arne Slot heeft inmiddels van de clubleiding te horen gekregen dat er komende zomer absoluut geen ruimte is voor versterkingen. De trainer, die Advocaat per 1 juli zal opvolgen, moet het doen met de huidige spelersgroep. Alleen de momenteel verhuurde spelers, onder wie Marouan Azarkan, Naoufal Bannis en Ramon Hendriks, zouden er nog bij kunnen komen.

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
60
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
16
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
8
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
16
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties