Sporting laat dure punten liggen en wacht als koploper Klassieker af

Sporting verloor dit seizoen pas één keer (FC Porto 3-1, 27 oktober) en bleef dus ook tegen Estoril ongeslagen. De ploeg van Leonardo Jardim maakte in de eerste helft echter niet veel indruk en de thuisploeg deed nauwelijks voor Sporting onder. Beide partijen kregen voor rust één goede kans. Namens os Leões knalde Wilson Eduardo na een goede aanval recht op doelman Vagner, terwijl Estoril in de persoon van Tiago Gomes op keeper Rui Patrício stuitte. Ondanks dat er niet veel kansen te noteren vielen, was het een aangename en spannende wedstrijd in Estádio da Mota. Dat was het ook in de tweede helft, mede doordat Sporting slordig speelde en Estoril prima weerstand bood.

De eerste serieuze kans in het tweede bedrijf werd na 67 minuten gecreëerd: Carlitos van Estoril schoot rakelings naast. Sporting hoopte met de invallers Islam Slimani en Diego Capel binnen de lijnen de verlossende treffer te forceren, maar dat lukte niet. Fredy Montero, die dit seizoen al dertien keer scoorde maar zaterdag onzichtbaar was, schoot nog een vrije trap naast en bij Estoril was Gerso nog één keer gevaarlijk. De aanvaller kwam echter niet verder dan een afzwaaier, vlak voor het doel van Patrício. De brilstand bleef hierdoor staan in Cascais.